Vi tar det igen. Charlotte Perrellis, Här står jag baserad på Helene Fischers tyska superhit Atemlos Dürch die Nacht, är en ny Värsta schlagern och kommer att spelas på tusen schlagergolv från Ystad till Haparanda (och alla Eurovisionfester) till fan trillar av pinn. Med en genial text av Daniel Rehn, David Sundin och Edward af Sillén satte schlagerdivan från Hovmantorp den rakt i krysset för oss schlagerfans. Vilken schlagerpopexplosion! Nu är det ju ingen tvekan: Nästa år skriver G:son & Boström en ny Atemlos… till Perrelli för Mellon 2017. Så måste det bli. Tills dessa dansar vi till Här är jag, som just släppts på iTunes och Spotify.

Finalisterna då… Förlåt, men är folk helt orimliga? Hur kan David Lindgrens repris på vad han redan gjort två gånger tidigare ta en finalplats från Isas snygga superballad I Will Wait? Hans Sun is Shining-ripoff är en helt okej låt men tillför ingenting till finalen. Ja, den är ett habilt party just nu, men vad sjutton…? Aldrig att den når högre än en åttondeplats i mars.

Den andra finalisten var däremot helrätt. Debuterande Wiktoria med sin countrypop-projektion Save Me, var ett helrätt val. Hon strålade när det gällde, och kommer nu helt klart att ta en topplacering i Friends. Poppigt, ungt och skapat av folket bakom Avicii. Kul! När hon kom in i tävlingen gnistrade det till.

Till Andra Chansen gick då Isa, vilket är orimligt mina öron. Hennes svinsnygga Sia-goes-schlager-ballad I Will Wait skulle ju utmana om totalsegern och borde verkligen ha tagit en finalplats ikväll. Det ESC-värdiga numret var svinsnyggt, hon sjöng den vasst och låten skulle ha suttit så fint i Friends. Ja, den har säkert en fin chans att ta en finalbiljett via AC och kan placera sig bra ändå. Men det får vi se i mars.

Till Andra Chansen gick också Molly Pettersson Hammars Hunger, vilket man egentligen inte kan säga så mycket om. En svag deltävling räcker det med att ha startquality och en gudabenådad röst. Låten spelar tydligen mindre roll. Den, till skillnad mot Isas, är chanslös i Andra Chansen. Tro mig.

Stackars Krista blev femma och åkte ut med sin bagatell Faller. Inte mycket att säga där egentligen. Vi drogs med i den röda glädjen och tippade den betydligt bättre. Men Äh, Krista du är grym och du är tillbaka i Mello något år framöver.

Ut åkte också Uno Svenningsson, Tommy Nilsson och Patrik Isaksson samt Viktor & Nattens 100%. Tja…

Programmet var ännu härligare än förra veckan och lösningen med Charlotte som gästartist funkade finfint. Och Gina är ju fullkomligt fantastisk som vår trygga värd i denna schlagercirkus. Grym insats ikväll och galet många skratt.

Nästa vecka blir det QX DeLuxe då både After Dark och Oscar Zia tävlar. Vi ses då.