– Realitystjärnan Bruce Jenner berättade om sin transition i natt

Bruce Jenner, för många känd som pappan i realitysuccén Keeping up with the Kardashians, talade i natt ut hos nyhetsreportern Diane Saywer. För henne, och en uppskattningsvis enorm tv-publik, berättade den före detta olympiern och sexbarnspappan att han föddes med en kvinnas själ.
– Den kvinnliga delen av mig, det är den jag är. Jag identifierar mig som kvinna och det är väldigt svårt för Bruce Jenner att säga det, för jag är så rädd att göra människor besvikna, berättade han i natt.

I programmet påpekades det också att Bruce i mediesammanhang vill bli kallad Bruce Jenner och att manliga pronomen ska användas.

Han började ta kvinnliga hormoner redan under 80-talet men brottades med sin tro och rollen som pappa och slutade därför med det han påbörjat. Men för fem år sedan började han ta hormoner igen.
– Min hjärna är mycket mer kvinnlig än manlig. Jag förstår att det är svårt att förstå men det är så här min själ är, berättade han i ABCs tvåtimmarsprogram.

Om han kommer att genomgå en könskorrigering är något han inte tagit ställning till än.
– Det är en sådan sak som jag ser till framtiden. Om jag gör det så kommer jag göra det så diskret att ingen någonsin kommer att veta om det.

Han berättade också att hans ex-fru Kris Jenner inte haft det lätt att hantera Bruces situation.
– Om hon hanterat det bra och haft förståelse, så hade vi antagligen varit tillsammans fortfarande.
Men han har inga ”hard feelings” gentemot Kardashian-imperiets matriark och tillägger att hon är en god person.
– Jag älskade Kris. Jag hade ett underbart liv ihop med henne. Jag har lärt mig väldigt mycket av henne, sa Jenner.

Tv-tittarna fick också vet att Kim Kardashian är den av Kardashian-systrarna som haft det lättast att acceptera Bruce situation.
– Hon har varit mest accepterande och varit lättast att prata med.
Bruce Jenner berättade att Kourtney mest oroade sig för hur hon skulle förklara Bruce transition för sina barn, och att Khloe haft svårast att hantera alltihopa.
– Hon har haft många förluster i sitt liv, hon miste sin far och hennes äktenskap brakade ihop. Det är inte lätt.

Han fick också frågan om hur han definierar sig sexuellt.
– Nej, jag är inte gay. Så vitt jag vet så är jag heterosexuell.Jag har aldrig varit med en man. Jag har varit gift och uppfostrat barn. Låt oss säga att jag ser mig som asexuell.

Diane Sawyer frågade också om detta var ännu ett Kardashian-aktigt trick för att få ännu publicitet varpå Bruce svarade.
– Det jag ska göra är något bra och vi kommer att förändra världen.

Bruce Jenners nya liv kommer inte levas i det tysta. Tv-kanalen E! följer honom just nu och den 26 juli börjar en åtta avsnitt lång serie om Bruce transition.

I natt efter att intervjun sänts hyllade Bruce söner, Brandon och Brody, svärdottern Leah och Kim Kardashian honom på sociala medier för hans mod att berätta sin historia offentligt.