Sherry Vine är en legendarisk nattklubbprofil i New York där hon uppträtt sedan tidigt 90-tal. Men det är genom de miljontals tittningarna på nätet som hon blivit världsberömd, i alla fall i hbtq-kretsar. De elaka texterna och ambitiösa videorna har blivit hennes signum. Under söndagens show sjöng hon allt ifrån sin egen version av Abbas Dancing Queen, Grindr queen till egna kompositioner.
– Jag bara måste köra mina hits eftersom det är sverigepremiär! Sedan var det ett knippe av mina Broadwaynummer och så förstås, de välkända parodierna av Kate Perry och dom andra flickorna. Sedvanligt tingel tangel med andra ord.

Hur var din kväll?
– Jag är ju på ny mark, så det känns som att bli av med oskulden igen, haha. Sedan är det inte någon nackdel att alla pratar så bra engelska i Sverige, det gör det hela så mycket enklare för mig.

Du kommer direkt från gaykryssningen Atlantis Baltic Cruise där du uppträtt. Hur håller du dig toppform under en hel vecka till havs full med bögar?
– Haha, vem sa att jag var top! Jag är mycket disciplinerad och detta är tredje gången jag är med. Jag är väldigt välartad tills dess att showen är över för kvällen. Jag gymmar, låter bli att äta och dricker endast Jack Daniels, vilket rent vetenskapligt, botar det mesta!

Du har uppträtt i över 20 år. Vad tänker du kring att drag-scenen är större och bredare än någonsin, bland annat genom RuPauls Dragrace?
– Jag började showa som Sherry Vinde 1992, med andra ord när jag var fem år gammal, haha. Så jag har sett en del dragklubbar komma och gå. Fördelen med den här boomen är att drag-scenen är tillgänglig för fler, vilket innebär mer pengar och jobbtillfällen för drugor. Nackdelen är ibland att folk har vissa förväntningar. De har sett bitchiga dragqueens på tv eller ett särskilt nummer och tror att alla artister ska vara så. Det som jag älskar med dragshow är mångfalden av uttryck. Jag gillar allt!

I Shit My Pants

Grindr Queen