Klubb Celezte på Riddarholmen kör Pridevecka!

Klubb Celezte på Riddarholmen håller öppet torsdag till söndag nästa vecka för en fyra dagar lång Pridekavalkad. De vill fylla en lucka och fira Pride i ny tappning.
– Celezte är en plats för musikintresserade personer. Vi tycker att det finns ett stort behov av Pridefester som har riktigt grymma musikakter, och där man bjuder in personer från andra håll än den etablerade gayscenen i Stockholm.

Det är ett gediget program de nu presenterar som alternativt Pridefirande med allt från den amerikanska rapparen Big Dipper, biovisning av porrfilmer och Gay Karaoke.
– Vi har en stor variation av musik som inte är så kommersiell. Den etablerade hiphop DJ:n Taro som var en av dem första inom hiphopscenen att komma ut som homosexuell, har till exempel sin första Pridefest någonsin på torsdagen hos oss.

Klubb Celezte fokuserar inte bara på att fixa en grym klubb utan har ett flertal andra happenings för de som inte vill trängas på dansgolvet, en av dem är ”lesbisk soundwalk
– Lesbisk soundwalk gjordes förra året på Trädgården. Man har på sig hörlurar där man hör berättelser och får instruktioner som man följer för att iscensätta en lesbisk upplevelse. Det är ett begränsat antal platser så man får hålla ögonen öppna för anmälan via vårt Facebook-event.

Vilka borde komma och fira Pride med er?
– Alla som vill festa riktigt ordentligt och dansa under en bar himmel. Men även den som är intresserad av mer än att bara stå och trängas på ett dansgolv. Folk som inte har fått ta plats på Pridefesterna tidigare kommer att få göra det på Celezte, säger Sofia.