Ladda ner QXaugusti09 som PDF

Vad är hetero för dig?
Alla bögar har fjäderboa och fjollröst. Alla flator har kort hår och katt. Men hur är alla heteron? Det försökte QX panel lista ut.

Pride i vardagen
Har Nyamko Sabuni attraherats av en kvinna någon gång? Har någon kommit ut för Tomas Ledin? Har Petter en bögkompis? Och vilken flata är Pernilla Wahlgren avundsjuk på? Fyra kända svenskar. Fyra samtal om pride i vardagen.

Vem ska bli Mr Gay Sweden 2009?
Fredagen den 31 juli är det dags för årets stora skönhetstävling, vem som kommer att koras till titeln vet vi inte men det blir garanterat någon av de nio killar som plåtats till QX aug.

Brünos Bitch
Ena veckan citerade han Strindberg på Stadsteatern, andra låg han fastkedjad i en annan man på ett hotellrum i USA med en toalettborste i munnen. QX träffar Gustaf Hammarsten, mannen bakom Brünos Bitch.

Dr Alban spelar på Pride
Hur är läget med Dr Alban 2009? Är det stabilt? QX:s Mats Bax ringde och frågade honom.

Hur kom du ut?
Sju personer skriver själva om dagen de tog steget ut ur garderoben och berättade för mamma, pappa och resten av världen.

Majda fixade paraden
I de flesta länder lyser fortfarande regnbågen med sin frånvaro. Där finns ännu lagstadgad homofobi och vanliga människor som gärna kastar sten på en parad – men där finns också de som vågar stå upp för rätten till sin egen kärlek och sin egen identitet. En av dem är Majda. Sara Lövestam har pratat med henne.

Marc Almond
”Jag har tillbringat nästan hela mitt liv på klubbar – dansat, dj:at, varit klubbvärd, druckit, drogat, haft sex – ända tills olyckan.”

Festerna under Pride
Vi har hela listan!

Dessutom:
Zanyar Adami är gästkrönikör, QX reder ut vilka gaykaraktärer som finns i såpoperor, True-Yohanna, Miss Li och GayJeopardy.