”Kyss mig” handlar om Mia som blir förälskad i Frida som är öppet lesbisk. Problemet är bara att Frida är hennes blivande styvsyster då tjejernas föräldrar håller på att planera sitt bröllop. Och Mia är förlovad med sin pojkvän Tim.
Bakom filmen står producenten och skådespelerskan Josefine Tengblad och regissören Alexandra-Therese Keining som också skrivit manus.
– ”Kyss mig” handlar om vad som händer när kärleken oväntat slår till och hur detta berör de inblandades liv, berättar Josefine Tengblad. Ta till exempel Krister Henrikssons rollkaraktär, som inte haft några problem med att hans blivande frus dotter är lesbisk. Helt plötsligt kommer det fram att hans egen dotter också dras till kvinnor, och då är det inte lika okomplicerat.
Josefine och Alexandra påbörjade arbetet med filmen för två och ett halvt år sedan och nu i sommar föll bitarna på plats för att inspelningarna skulle kunna ta fart i början av augusti.
I rollistan syns stora namn som Lena Endre, Krister Henriksson, Joakim ”Arn” Nätterqvist och ”Patrik 1,5”:s Tom Ljungman. Flatparet spelas av Ruth Vega Fernandez och Liv Mjönes.
– Vi kommer inte att fega ur när det gäller varken sex eller kärlek, säger Josefin Tengblad och fortsätter:
– Vi vill skildra lesbisk kärlek avdramatiserat, lite på samma sätt som man skildrar kärleken mellan en man och en kvinna på film. I princip i alla filmer om lesbiska så visar sig den ena vara lite galen eller udda. Det finns ju knappt någon film där båda kvinnorna är som vem som helst.
Förarbetet med filmen har inte varit helt lätt, och Josefin fått slåss för hur Kyss mig ska se ut.
– Att skildra två vuxna tjejer i trettioårsåldern som blir förälskade har varit vårt mål och nu blir det så. Men jag vet inte hur många gånger vi fått förslag på att de borde vara yngre, typ i sextonårsåldern, eller att den ena ska vara veganflata och den andra överklassbrud. Men vi gav oss inte och nu är vi på rätt väg. Det känns fantastiskt!
Dessutom, ”Kyss mig” är verkligen inte någon liten smal film, och Josefine och Alexandra räknar med att den går upp på bio över hela Sverige.
QX kommer att följa inspelningsarbetet och även fortsättningsvis rapportera om vad som kan bli 2011 viktigaste filmhändelse!