När solen tittar fram i april så börjar det fixas och trixas på Norr Mälarstrand. Medan Arto, Anders och hela gänget som förgyller den ljusa tiden på året planterar, borstar bort vinterdammet och bygger till det som byggas skall så kommer grannarna förbi och ropar uppmuntrande.

För när paviljongen slår upp sina portar då vet vi – nu kommer den goda tiden på året med småhuttrande vårdagar, varma sommareftermiddagar med ljuvlig rosébränna och kackliga aftnar tills solen definitivt går ner bakom Rålambshovsparken! Under fredagen hade Mälarpaviljongen en spontan smygpremiär och Qx.se var där för att ta bilder.

Arto Winter hur känns det nu inför 2014 års säsongsstart!

– Jag ser verkligen fram emot att öppna, väldigt trevligt!

Vad har ni gjort dessa sista dagar innan öppningen på lördag?
– Det är ett rätt stort projekt att öppna och stänga en gång om året. I år har vi gjort ganska mycket. Moderpråmen har fått en rejäl upprustning, butiken har blivit större så har det målats och fejats och planterats tulpaner. Jag lovar att det kommer bli som en Mälarpaviljongens Vårsalong med blommor som likt personalen kan njutas av i alla regnbågens färger, dofter och smaker!

– Det är alltid väldigt kul att öppna och därmed kunna förbättra stället. Vi blir bemötta med enorm värme från alla förbipasserande och har blivit till ett vårtecken. Det blir som ett glatt återseende när vi öppnar upp! Det är faktiskt väldigt, väldigt roligt!

Butiken blir större – vad finns det där?
– Inredning med ett större urval än förra året. Vi säljer som tidigare år även plantor för trädgård och balkong!

På lördag öppnar ni!
– Ja och i år är det ju dessutom vårt tioårsjubileum som vi kommer uppmärksammas under ett flertal tillfällen denna säsong. Men vi har vår stora jubileumsfest sker i samband med den traditionella sommarfesten i slutet av maj tillsammans med er på QX då ni släpper juni-numret.

Det ryktas om att ni även släpper ett eget vin i år!
– Det stämmer, vi har tillsammans med Kajsa Bergqvist tagit fram ett eget rosé från Sydafrika. Det är ett fair trade-vin och dessutom går en del av försäljningen till Regnbågsfonden som vi startade förra året och som nu lever vidare som en fristående fond i syfte att stötta arbetet för hbt-personers rättigheter världen över.

Berätta mer om vinet!
– Det kommer från Sydafrika, är ett Cabernet Sauvignon från Virgin Earth-gården. Vi var nere i vintras och tog fram en egen blandning som vi tror passar våra besökare alldeles utmärkt. En socialt härlig rosé.

Så den kommer fungera bra för en rosébränna alltså?
– Ja absolut och vi kommer att ha den framme i samband med sommarinvigningen och tioårsjubiléumsfesten!

Tio år det är inte dåligt!
– Nej det har varit en intressant resa från att ta över ett litet något sömnigt ställe till vad det är idag. Det har varit underbart att kunna vara med att utveckla det. Inte minst har personalen i alla regnbågens färger bidragit till den underbara stämningen. I år består personalen av gamla kända profiler men även många nya från världens alla länder. Vi tycker verkligen att det är kul med mångfalden vi kunnat få ihop.

När kan man dansa i sommarnatten hos er?
– Efter sommarinvigningen kommer klubbarna igång. Men innan dess, den 1 maj, är det en fantastisk kick off med vår numera traditionella Hattparad. Så ta redan nu fram och fixa till hattarna och se till att delta i år. Och inom kort kommer vi på söndagar, när det är fint väder, att köra live-jazz.