Lördagsfesten ser mäktig ut med extremt många involverade, varför satsar ni så stort?
-Alltså – why not? känner nog vi (skrattar). Det är Pride, det är sommar, det är varmt, och stan är full av folk. Alla är förhoppningsvis kåta och glada. Förra året gjorde vi vår första Pride-fest på Berns och det var sån jäkla braksuccé att vi får fortfarande får mail och folk som kommer fram ute och säger att det är det bästa de varit på. Vi har vi maxat ännu mer i år!

Många pridefester anordnas i år, vilka söker sig till er?
– De som gillar att festa och spana på heta snubbar och tjejer, ha ha… Samtidigt som de vill ha riktigt bra musik av internationell klass. Och alltså det gör man ju när man hör bra musik, festar och raggar, eller hur? Det var liksom fantastiskt förra året när precis hela Berns var fullt av bögar och flator. Mitt bästa ögonblick var när spegelväggen från Stora salongen rullades upp och Gutterslut-golvet som var i full gång bara vällde in i matsalen till chockade middagsgästers stora förvåning – plötsligt vara bara hela Stora salongen och matsalen ett stort hav av fest! Underbart.

Vilken typ av musik hör man på Proud pride unity party?
– Vi har handplockat det bästa av house, disco och techno från hela världen, inklusive Sverige. Det kommer vara fet pop och r&b också. Såhär är det; Discobjörnarna från Horse Meat Disco i London har sitt golv i Spegelsalen tillsammans med mig, Pjotr, Boris från Berghain i Berlin mörsar på med techno i källarklubben tillsammans med Staffan Lindberg, skandalösa London/Berlin-klubben Gutterslut med Per QX vid rodret vänder upp och ner på Stora salongen med hela sitt crew… De gästas även av pop-profeten Zhala live. Terrassen har megaflatklubben Girls Gone Wolf med Siri Hjorton-Wagner, Lebb Zeppelin, dj-kollektivet Mahoyo och flatfavoriten Beatrice Eli som också kör live. Pop och skaka rumpa för hela slanten. Inte nog med det, ja du hör ju, det tar inte slut, så kommer Robert Fux och Farao att köra sitt nya koncept Casa Hysterica som kommer att ambulera runt på hela Berns – de har bjudit in freaksen Cybersissy och världens minsta drag queen Baybjane för förstärkning. Vad säger man?

Vad kommer namnet Polari av?
– Polari är ett kodspråk som talades framförallt i 50-talets London av gays, sjömän, prostituerade, skådisar och annat skönt folk. Det kom till för att massa roliga människor skulle kunna fortsätta med allt de gjorde utan att bli störda av lagen t ex. Det kan låta ungefär såhär; “Aunt nell, all you Good As You bibi butch omi-polones and polones – drink your vera and let’s get zhooshy!” Googla det ni! Det är massa ord från polari som används i vardagsspråk idag utan att de flesta vet, som t ex drag, camp, butch osv.

Horse Meat Disco låter…köttigt, varför är det namnet passande för det golvet?
-Ha ha, ja Horse Meat Disco är ju en köttig klubb. Björnarnas favorit runt om i världen. Jag och Staffan har haft så fruktansvärt kul på deras klubb i London genom åren och vi har velat bjuda in dem länge, nu äntligen funkade det. De har också varit så taggade att få komma till oss att de själva hört av sig och verkligen peppat för att vi ska kunna jobba ihop.

Ni känns extremt välkomnande för alla klickar inom HTBQ-trädet, stämmer det?
-Ja absolut. Vi är liksom en enda stor familj när det kommer till kritan. Kolla på hur hela Europa och många delar av övriga världen ser ut idag. Det är hemskt. Vi måste alla komma samman och försöka göra någonting för att förändra och bidra till respekt, tolerans och fred oavsett sexualitet, hudfärg eller religion. Det får inte se ut så här. Systrar och bröder blir i detta nu torterade för att de älskar en annan människa. Det kanske inte är den mest uppseendeväckande handlingen att ordna fest, men jag och Staffan ser det som vårt sätt att bidra och visa färg; att få folk att komma samman, dansa, vara glada för att bli inspirerade att orka fortsätta försöka förändra världen. We built this on house!

I många länder är de olika scenerna uppdelade men jag får en bild av att svenskar hellre festar ihop oavsett sexuella preferenser och könstillhörigheter, stämmer det tror du?
-Hm, tja. Kanske. Alltså helt ärligt – jag tror inte vi har något val. Scenen är så liten här. Speciellt om du gillar exempelvis Chicago house eller lite tyngre techno. Jag gillar mixade ställen, då kan allt hända.… Men ibland är det så jävla grymt att kunna gå till en megabra klubb eller bar och ba “Wow – det är så jävla mycket heta killar/tjejer här – och! Alla är gay!”. Förhoppningsvis blir det så under Pride…

Vem är drömgästen på en Polari-fest?
– Drömgästen är liksom alla de fantastiska människor som kommer och bara öser, kastar av sig tröjorna och har sina hands in the air hela natten, svettas, flirtar, dricker, röker och gör det här exakt så kul som vi vill att det ska vara.



Staffans PolariMix