Moxys Anna Högkils vet vad som funkar

Berätta om Moxys satsningar under Pride!
– Vi kör för första gången två fester under Pride. Moxy Pride Friday är snart lika klassisk som RFSL:s tjejfest var förr. Tjejer från när och fjärran köper biljetter långt i förväg bara för att säkra upp sin plats. Precis som i fjol är fredagsfesten på Blekholmsterrassen, mitt i stan. Det är en härligt somrig lokal med en stor veranda mot vattnet. På onsdagskvällen, när Pride park öppnar, är många festsugna men det har varit ont om fester på stan. Så när Moxy blev tillfrågade om vi ville ha en fest på La Isla på onsdagen så tackade vi självklart ja. Moxy hade en fest på La Isla i höstas och alla var överens om att det var en av de bästa lokalerna hittills. Kombibiljett till båda festerna kostar 250 kr.

Den stora festen har plats för över 1000 brudar. Det låter ju magiskt! Brukar det komma så många?
– Ja, och fler därtill. Härom året fick vi till slut uppmana brudarna att inte komma för det var knökfullt och kön lång.

Vad får dig att fortsätta med festsatsningarna under Pride?
– För att det är så otroligt kul och att det fyller ett behov hos alla jag känner och ger en otrolig flatboost. Jag har jobbat i flatornas tjänst nästan så länge jag kan minnas och jag älskar det jag gör.

Det är många fester under veckan, varför ska man välja just era?
– ”Störst, bäst och snyggast, sade hon ödmjukt.” (skrattar)

Ni satsar på starka nordiska dj:s under fredagen, berätta om Ubbe och Fride, varför just dem?
Dj Ubbe har jag försökt locka hit i flera år faktiskt så det ska bli extra kul. Det är första gången hon jobbar för Moxy och redan nu är det danskor som köper biljetter så vi får väl ta en linguaphonekurs här snart. Dj Fride har varit Moxy-dj flera gånger och är helt grym. Vi ville ju gärna ha en finska också, men hittade ingen. Sen ska vi absolut inte glömma dj Inca och Snygg-Jessica heller, dom har varit med från första början. Dom är regulars liksom och väldigt bra på sin sak.

Onsdagsfesten är ett nytt inslag, vad fick er att satsa på den?
– Som sagt det finns ett behov av en bra fest på onsdagen och frågan dök upp. Kanske är onsdagen den bästa festkvällen, innan man blir alldeles för trött och dan.

Okej, och nu måste vi ju ta detta: Varför har Stockholm inte en renodlad flatbar?
– Det är ju helt galet att det inte finns. Någon måste göra något, snart, annars gör jag det själv. Det är en katastrof. Men för att vara lite tråkigt seriös – det är en smal målgrupp. Momma fungerade fredag och lördag, men en bar ska vara fylld alla dagar i veckan för att gå bra. Alla vill ha ett ställe att gå till, det vet jag för många vill att jag öppnar något igen, vi får väl se. Sen kan man ju fundera på om en renodlad flatbar är att föredra eller en om en skön mix är det bästa. Men att driva restaurang i dagens läge är ekonomiskt svårt, svårt för alla ska jag säga.
-Men vad vet jag mitt gamla luder som prostinnan sa.

Vad ser du mest fram emot under Prideveckan?
– Att träffa alla gamla vänner igen!