Torsdag i Prideland. Detta är våra val:

Maria Makar

Drop-in vigsel
Beundrade Mona Sahlin viger kärlekspar. Har du inte bokat tid i förväg kan du droppa-in och viga dig i butiken. Eller varför inte bara se på när andra befäster sin kärlek?
7-Eleven Humlegårdsgatan 11, 13.00–17.00

Pony Play i Pride Park
Även om du inte går igång på mänskliga ponnys kan du låta dig fascineras av dem. Eller varför inte klappa dem eller provåka sulky?
Pridepark 17.00

Underklädesfesten
Vad passar bättre i sommarhettan än att slänga av sig kläderna och samtidigt spana in andra snyggingar? Kläderna lägger du i en svart plastpåse och du behöver inte ha ångest om du inte har världens snyggaste underkläder, för här är gästerna laidback.
Marie Laveau, 22.00

Ronny Larsson

Den folkliga festen
Schlagerdagen har fått ny kostym och bjuder på svenska hits också. Det tycker jag låter spännande och kollar in vad Annelie Rydé kommer att bjuda på från stora scenen med sina artistkollegor. Jag vet i alla fall att en av sommarens stora svenska hits kommer att framföras live…
Pridepark Stora scenen 17.30

Worlds Biggest Schlager Afterparty
Jag kommer att dj:a på den här stora schlagerfesten och ni kan ju räkna med att det blir episkt bra. Bara ESC/Melodifestival och bara hits. Dessutom uppträder Alcazar och Conchita Wurst på festen. Hey, det är bara att köpa biljett nu!
Ambassadeur, Kungsgatan 18, 22.00-04.00

ÄT!
Efter en första dag i parken så kan jag fastslå att maten är fab! Åt den grymma Prideklassikern Haloumiburgare i Mälarpaviljongens tält och såg vänner moffa i sig godsaker från de fyra food trucksen. Vill testa tacotrucken idag, men om det tar lika orimligt lång tid idag som igår så får det bli SideTrack eller Mälarpaviljongen igen. Dom har ju i alla fall grym Pridevana…
Pridepark

Jessica Lundgren

Samtal med ryska gaypoliser
Fyra stycken ryska gaypoliser och några svenska gaypoliser kommer och delar med sig av sina erfarenheter från respektive hemland. Intressant och absolut värt att gå och lyssna på.
Pride House kl 12:00

Fotboll + HBTQ = sant
Fotboll är idag den mest folkliga sporten, men hur kan vi göra den mer öppen, demokratisk och hbtq-vänlig? Det här seminariet kommer i alla fall inte jag missa.
Pride house, kl 14:00.

Underklädsfesten
Inget pride utan fest i bara underkläder. Inne på Marie Laveaus dansgolv kommer det bli svettigt, hett och naket. Ett absolut måste!
Marie Laveau, kl 22:00

Anders Backlund

70 år av laglig homosex
Passa på att höra egna berättelser från hbtq-personer som var med på 40, 50, 60, 70-talet om hur det var att leva som bög, bi, flata, eller trans förr i tiden. Föreläsningen gjorde succé i våras på Stadsarkivet och nu ges den igen, fast i en förkortad version. Gå!
70 år av laglig homosexualitet i Sverige.
Pride House Kl 15.00

Nålar är njutning
Stick mig – älska mig! Det här är ett av de tuffaste inslagen under pride och jag tycker det är hedervärt att det finns representerat. I parkens kinkykvarters förevisar och föreläser Platinum ink Piercing om hur man på ett säkert och lustfyllt sätt kan testa sina gränser genom needleplay, det vill säga att man sätter nålar i huden, exempelvis i bröst, könsorgan eller på andra ställen.
Pride park, Kinkykvarteret ca 20.00

Vilda hästar
Det här är Isabel Cruz Liljegrens nya politiska och poetiska klubbperformance. Tidigare gjorde hon succé med sin musikal Dö klubbdöden. Verket är i pocketformat, 35 minuters radikal kärlekskamp, gemenskapstörst kryddat med popexplosioner. Medverkande är Helena Sandström från bland annat Kyss min plysch och No tears for queers.
Trädgården, 20.00