Politisera inte HBTQ-frågan, men jobba gärna politiskt med den

Även om jag som M-politiker och distriktsordförande för Öppna Moderater (Moderaternas HBT-förbund) är mycket glad över att vi fått en plats på den festen sedan några år tillbaka, kan jag inte låta bli att tänka på dem som vill göra politik av detta och använda detta som en politisk plattform.
Det har blivit en grej för partierna att delta på olika Pride runtom i landet, vilket gläder mig enormt. Däremot bekymrar mig att somliga tenderar att politisera en fråga som inte borde ha en politisk färg.

Vi från Öppna Moderater jobbar varje dag med HBTQ-frågor, liksom andra politiska HBT-organisationer och RFSL. Vi försöker upplysa våra beslutsfattare och lobbar för våra frågor, vilket inte är konstigt, det är därför vi finns, för att jobba politiskt med våra frågor.
Men som individ har jag alltid känt under Regnbågsfestivalen att jag är en med hela HBTQ-folket från alla politiska färger. Vi får alla en vecka med uppmärksamhet, där de flesta tycker att kärleken är det viktiga. En vecka då jag kan gå hand i hand med min fru genom Malmös gator utan att vara rädd att få en elak kommentar. En vecka då jag får oftast ett leende tillbaka eller en tummen upp. En vecka då jag är mycket mer än politiker, en vecka då jag är jag, tillsammans med hela HBTQ-folket.
Därför ber jag alla partier att gärna jobba med våra frågor, dagligen och i alla verksamheter. Inom kommuner och landsting, internt på era respektive organisationer. Stifta lagar, modernisera vår familjepolitik, men snälla gör inte HBTQ-frågan till er politiska plattform.

HBTQ-frågan äger inget parti, utan den ägs av alla HBTQ-människor i Sverige och i resten av världen och vår uppgift som politiker är att göra politik av den alla andra veckor på året och inte bara vart fjärde år eller under en veckas HBTQ-fest

Önskar alla en glad Malmpride!