Comback för Tiffany och Bianca i Full Patte

Välkomna till familjen kaos, står det på den gula varningsskylten på ytterdörren. Jag plingar på och Bianca öppnar. Hon frågar om jag vill ha vatten, te eller whisky. Säger att det blir bra med vatten. Hon fixar tre glas och en kanna och eftersom det är soligt ute går vi och sätter oss på minibalkongen. Det var här, på deras balkong, som systrarna Kronlöf fick idén till SVT-serien Full Patte, en feministisk humorserie som belyser rasism och homofobi. Den är någonting som man aldrig tidigare har sett, med skojiga illustrationer och rappa klippningar. Det är också i systrarnas lägenhet i södra Stockholm som de åtta avsnitten är inspelade. Det finns bara två stolar på balkongen och en stubbe, Bianca får sitta på den. Själv håller jag på att ramla av min stol, när ryggstödet plötsligt faller sönder. Men Tiffanys kille, amerikanska Ryan, som sitter vid datorn i vardagsrummet, kommer ut och byter stol med mig. Han tar den som är trasig och ger mig en som i alla fall inte faller samman. I stolsbytet upptäcker jag att jag har suttit på någon av tjejernas linne, trodde först att det var ett stolsöverdrag.
– 49-kronorsstolarna är kanske inte av bästa kvalitet, säger Tiffany.
– Vi är lika panka i verkligheten som i serien. En gång betalade vi hyran med pant. Vi gick och pantade burkar efter en hemmafest. Så bra tips om man har dåligt med pengar är att fixa hemmafester eller ha knytkalas. För då har man mat i flera dagar framöver och kan till och med frysa in i matlådor, säger Bianca.
Hur lika är ni era karaktärer i serien egentligen?
– Vi har ju samma namn och har inspirerats av oss själva, man kan säga att det är vi fast mer maxade, säger Bianca.
Förutom humorscener och färgglada illustrationer bjuder Tiffany och Bianca tittarna på sköna musikvideor i avsnitten. Texten till en av dem är episk: ”Tillåt mig att presentera klittan, den sitter mitt i fittan och om du har svårt att hitta kan du gitta, annars böj dig fram och slicka.”
– Det finns någon föreställning om att penetrationssex är det enda rätta, säger Bianca.
– Och har inte mannen stånd, så går det inte att ha sex tror många. Man kan ju faktiskt använda en höft eller ett knä, säger Tiffany.
– Eller gnugga, säger Bianca.

Ni kan läsa mer om systrarna Kronlöf i QX senaste nummer: här.