Save The Date är namnet på den 26-årige Berlinbaserade performanceartistens senaste projekt där han alltså ska ha sex med en man per dag under ett år. Planen är att hitta killarna på Grindr, Gayromeo och andra kontaktsajter och appar för bögar. Mischa Badasyan är själv öppet homo och går in i projektet med en kondomsponsor i ryggen och är nytestad för könssjukdomar.

Syftet med konstprojektet är att uppmärksamma sambandet mellan ensamhet, snabba möten och ”icke-platser”. ”Icke-platser” är ett uttryck som den franska filosofen Marc Auge myntat och syftar på offentliga platser som mataffärer, köpcentrum, flygplatser, motorvägar och så vidare. Ställen där människor vistas där man ”förlorar” sin identitet, bara blir någon i mängden och inte har direkt kommunikation, och som därigenom skapar en ensamhetskänsla.

Badasyan vill se vad som händer när man möts på dessa platser och om känslan av ensamhet ökar. Han ska samla på sig saker från sina ragg som han sedan ska bygga en skulptur av. Alla dessa 365 saker ska då tillsammans forma en ”plats” av saker från ”icke-platser”.

Mischa Badasyan kommer inte att berätta för sina ragg om projektet och han kommer bara ha sex med män som inte vet hans syfte.
– Om jag skulle berätta att jag bara hade sex med dem för ett konstprojekt låter ju inte så bra. Eller, rättare sagt, det låter ju fruktansvärt, säger han till queerty.com.

Start för ”Save The Date” blir i september.

Mischa Badasyans hemsida