Detta är ett oacceptabelt uttalande från en hbt-organisation. Denna typ av resonemang och uttalanden är något vi i Öppna Moderater vill motverka, eftersom deras utgångspunkt är att individer inte borde bryta från på förhand bestämda normer för beteenden – som påfallande ofta bestäms av dem som inte är hbtq-personer. Människor ska få leva och ha sex som de själva vill, tycker vi, detta ska inte politiker eller moralister i allmänhet lägga sig i.

Fisting och kinkysex är inget hbtq-specifikt, utan är något som intresserar människor i olika grupper och av olika sexuell läggning. Hur det skulle vara kontraproduktivt för hbtq-personer att gå på och anordna sådana seminarier ställer vi oss frågande till. Det är rimligt att det är den som ordnar Pride som bestämmer inriktningen på festivalen, inte moraliserande politiker. Publiken utvärderar sedan seminarierna. Ingen annan än publiken ska sätta sig till doms över seminarier och workshops. Och uppenbarligen är det både populärt och efterfrågat – de seminarier med ett kinkytema som hölls var välbesökta och uppskattade. Ambitionen från anordnarna att vara öppna, ödmjuka och välkomnande var hög, och det var 18-årsgräns som gällde.

Det är dessutom extra allvarligt att det är en grupp som låter påskina att den står hbtq-rörelsen nära som sprider homofoba budskap om den grupp som man låter antyda att man själv arbetar för.

SD-HBT bidrar till att skapa homofientlighet och skapa en moraliserande syn på hbtq-personer som är både kontraproduktiv, moralistisk och ofrihetlig.

Öppna Moderater värnar varje individs rätt till sin särart och sitt uttryck oavsett om hen är definierar sig som hbtq eller hetero. Vi värnar hens rätt till sina egna sexuella handlingar. Detta ska inte vara något som politiker ska bestämma över, eller ens blanda sig i. Moralismen beträffande hbtq-personers sexuella uttryck och praktik är ett tecken på homofobi och måste förpassas dit den hör hemma, till historien.


Läs SD-HBTs debattartikel på Nyheter 24