Med nästan 40 000 anställda är Stockholms stad en av Sveriges största arbetsgivare. Det förpliktigar. Vi som politiker har ett ansvar för att se till att stadens anställda utvecklar sin HBTQ-kompetens och aktivt motverkar diskriminering på alla områden. Många av stadens anställda har dagligen kontakt med medborgarna. Vi som arbetsgivare har ett ansvar för att se till att medarbetarna har kunskap och kompetens för att bemöta HBTQ-personer på bästa möjliga sätt. Därför är arbetet för HBTQ-personers rättigheter en självklar del av vår strävan efter att utveckla Stockholm till en stad i världsklass.

Vi är stolta över att Stockholm nu tar fram en HBTQ-policy för stadens anställda. Genom att ta fram en särskild policy strävar vi efter att nå följande mål:

• Boende och besökare ska bemötas med öppenhet och respekt oavsett kön, sexuell läggning, könsuttryck och könsidentitet

• Stockholms stad ska genom sin kommunikation beakta HBTQ-perspektivet både språkligt och bildmässigt och bidra till att synliggöra HBTQ-personer

• Alla medarbetare – både inom egna verksamheter samt i verksamheter som arbetar på stadens uppdrag – ska ha relevant HBTQ-kompetens för att professionellt kunna ge invånarna den service som motsvarar deras behov

För oss är detta en självklar del i arbetet med att säkra att alla invånare ska ha trygga uppväxtförhållanden och en välfungerande samhällsservice där ingen diskrimineras. Vi vet av erfarenhet att HBTQ-personer upplever en större diskriminering och en större känsla av otrygghet än många andra grupper i samhället. För oss moderater är det helt oacceptabelt. Vi är därför beredda att axla ansvaret och ta ledartröjan för att förbättra situationen för HBTQ-personer i Stockholm.

Vi ska kämpa för en stad som ser alla och glömmer ingen.

Stockholm är ett nav för många HBTQ-personer från hela landet. Med storstadens utbud av restauranger, krogar och nöjesliv söker människor sig hit från alla delar av Sverige. Så vill vi att HBTQ-personer ska fortsätta se Stockholm. För att åstadkomma detta måste bemötandet från skolan, vården och omsorgen gentemot HBTQ-personer bli ännu bättre. Regnbågsfamiljer ska bemötas med respekt och kunskap om deras särskilda behov. Äldre HBTQ-personer ska veta att man ska kunna få hjälp och stöd från en äldrevård som har kompetens och kunskap om just deras förutsättningar. Homo-, bi och transpersoner i alla Stockholms skolor ska känna en trygghet i att man kan leva ut sin läggning och vara den man är utan rädsla för mobbning, dåligt bemötande, diskriminering och osynliggörande.

Det är vårt löfte.