How to get away with murder hade premiär i USA för fyra veckor sedan och är redan en av höstens stora tv- succéer. Serien är tv-geniet Shona Rhimes senaste guldkalv efter framgångarna med Greys Anatomy och Scandal, och har redan fått förtroende från tv-bolaget ABC att fortsätta köra hela hösten. Och i kväll är det Sverige-premiär i Kanal 5 för serien.

Serien handlar om Annalise Keating (en FANTASTISK Viola Davis), en av USA:s tuffaste brottsmålsadvokater som håller juridikklasser och som tar sig an fem av sina elever som får praktisera hos henne medan hon jobbar med olika mål.

Precis som i Rhimes andra serier så är en välskriven och mångfacetterad gaykaraktär med bland huvudpersonerna. I det här fallet är det självsäkert sexiga juridikstudenten Connor, som inte ber inte om ursäkt för vem han är. Redan i kvällens första avsnitt blir det bögsex när han använder sin charm för att få det han vill ha…

Bakom serien står Rhimes, och Pete Nowalk, själv öppet homosexuell, och han berättar för sajten Thebacklot att han skapade seriens karaktärer baserat på vad han inte ser så ofta på tv.
– Jag ville att Connor skulle vara mycket smart, full av självförtroende, lurig och inte be om ursäkt för sig själv. Han skulle se bra ut och full av självförtroende., samt komplicerad och rätt fantastisk. Jag ville se en karaktär som jag önskar funnits i tv när jag växte upp.
Nowalk tillägger i en intervju med gaytidningen Out att Connor är bögen som han själv önskar att han var: En modern gaykille vars föräldrar accepterat honom som han är och att det inte är en grej att han är bög.

Jack Falahee heter skådisen som uppfyllde kraven på hur Connor skulle vara och är en 25-årig Michiganfödd snubbe som synts i serier som Twisted och The Carrie Diaries tidigare.

How to get away with murder har premiär 21.55 i Kanal 5 i kväll.