Vi tog ett snack med Bögministeriets Robin och Christopher efter deras möte med Alaska.

Vad är ni mest nyfikna på när det gäller Alaska?
Robin: Jag var sjukt nyfiken på om hennes släpiga och extremt roliga sätt att prata var något hon lade på framför kamerorna eller om hon var så jämt. Och svaret är – hon låter så helt enkelt.
Christopher: Att se vem personen bakom karaktären var. Hon är ju helt klart en av de roligaste queensen av dem alla. IRL var hon lugnare men förvånansvärt lik ändå.

Är hon en favorit och i så fall varför?
Robin: Ja! Jisses, känns som att jag säger så om alla queens men alltså, Alaska tillsammans med Adore Delano och Bianca Del Rio är mina tre topp dragqueens.
Christopher: Ja! Jag menar hon kommer in i ”the work room” naken och gör helikoptern! What’s not to LOVE?

Hur skulle du sammanfatta ert samtal?
Robin: Dragskola, hästpenisrykten och barndomsminnen. Det ni inte får höra är när jag sätter foten i mun det första jag gör. När hon kom in genom dörren utbrast jag med urförvånad röst ”Oh, my god you are really cute?!”. Som att jag förväntade mig att hon skulle se ut som en bergsgorilla eller något. Men hon var verkligen så mycket snyggare som kille än vad jag trodde.
Christopher: Haha, ja du Robin, du förvånade faktiskt även mig med den kommentaren. Jag skulle vilja tillägga att Alaska tog sig god tid på att svara på våra lyssnares frågor som de skickat in i förväg. Och så får vi veta vem utav Sharon Needles (hennes ex) och Jinxx Monsoon hon skulle rädda om bägge höll på att drunkna…

Hon uppträder på WONK Stockholm i kväll (och WONK Malmö i morgon), vad kommer hon göra där?
Christopher: ”Something old, something new, Something borrowed, something blue.” – Det var det hon svarade.
Robin: Hon vägrade berätta exakt men jag hoppas ju på hennes låt ”Your makeup is terrible”, som är helt överjävligt bra. Alltså, helt ärligt hon skulle kunna spela shack eller bajsa på scen, jag kommer stå längst fram och skrika halsen av mig ändå. ÄLSKAR ALASKA! Och tack Wonk som drar hit alla dessa underbara dragqueens! Tack tack tack!

Fanns det någon fråga ni ville ställa men inte vågade?
Robin: Jag var lite tveksam till om jag skulle ta upp ryktena om att hon har en enorm kuk. Men det svarade hon så glatt på. Ni får lyssna på podden för att få vet svaret…
Christopher: Jag ville prata om hennes nykterhet och det våldsamma bråket som hon hade med Sharon men det kändes aldrig rätt att ta upp det.

Var hon likadan som i tv?
Robin: Ja! Supertrevlig. Men hon är ju lite loj, det är ju en del av hennes grej vilket är hysteriskt kul. Jag som beter mig som en durecellkanin på koffeintabletter blir ju helt überstressad av det. Haha, men det gick bra ändå.
Christopher: Exakt som på TV men lite varmare och vänligare. Rolig, full av one-liners och helt unik.

LYSSNA HÄR