Turneringen arrangerades av föreningen Gay&Lesbian Sport Bern (GLSBe) och det var en mycket bra uppslutning från innebandyföreningarna med tre lag från Schweiz, två lag från Finland och Sverige, samt ett från Norge. Det blev en öppen och målrik turnering i spel 3-mot-3 med målvakter, en spelform som arrangörsföreningen normalt spelar i.
Men trots ovanan med spelformen var de nordiska lagen starkare. Stockholm Snipers 1 gick obesegrade genom turneringen och vann de sju matcherna med hela 58-20 i målskillnad. Berns förstalag hade länge chans på silvermedaljerna, men HOT Helsinki säkrade andraplatsen med en avslutande seger med 6-1 mot ett tröttkört Snipers andralag som kom på 4:e plats.

Trots att många av spelarna mött varandra tidigare och att det ligger en hel del prestige i mötet mellan föreningarna var några av de jämnaste matcherna i internmatcherna. Segrande Snipers 1 såg länge ut att förlora mot Snipers 2, men vände 2-4 till 6-4 med fyra snabba mål i slutminutrarna. Och andraplacerade HOT Helsinkis herrlag fick en tuff match mot damlaget HOTtikset och vann med uddamålet, 3-2.

Lördagen avslutades med middag och prisutdelning, och sedan fest på alternativklubben ABQ/Offstream. Löparna fick dock ladda inför söndagförmiddagens lopp. Även här var det svenskt deltagande med Christian Barkström från Stockholm Snipers friidrottssektion som kom 6:a med tiden 44:24 på sträckan 10,5 kilometer.

Deltagarna verkade mycket nöjda med den välarrangerade turneringen i det sommarsoliga Bern, och det blev en trevlig uppladdning inför Eurogames i Stockholm augusti 2015. Nästa innebandyturnering blir dock redan i februari i Oslo då Raballder Cup spelas.




Resultat innebandyturneringen:

1. Stockholm Snipers I: 14 poäng
2. HOT Helsinki: 12 poäng
3. GLSBe I: 10 poäng
4. Stockholm Snipers II: 8 poäng
5. Raballder Oslo: 4 poäng
6. HOTtikset: 4 poäng
7. GLSBe III: 4 poäng
8. GLSBe II: 0 poäng