Gayklubben Honey har lagt ner men nästa helg slår sig Peter och Bernhard ihop med Navid Kabiri för en stor Halloweenfest på Cabaret, i samma hus som fredagsklubben Candy håller till. Det ser ut att bli modellen för de tre framöver. Trenden att gå från permanenta helgklubbar till månadsfester kan man skönja världen över i den era där bögar av alla kön sitter så fastklistrade vid maniskt FB-gillande och lika hysteriskt zappande mellan olika mobilappar och sajter för att hålla koll på vilka killar som är närmast och lediga just nu – att ingen hinner gå ut och se folk IVL (svenska för IRL).
Så inte undra på att det är tufft för klubbar och barer när det mossigaste som finns är att se människor i verkligheten utan att först ha spanat in med digitalt filter!
Men helt kört är det alltså inte! Kampen för verkligheten går vidare!
I kväll har Wonk öppet i såväl Malmö som Stockholm. Malmö med Földes, Elecktra och Belinda. I Stockholm med RAW Night där Jodie Harsh och Leo B. är DJs. Ljuvligt, fantastiskt och underbart att det finns fast förankrade gayklubbar i centrala Malmö och Stockholm!
Stockholm bjuder även på en av läderklubben SLMs stora fester. Helgen efter att man haft närmast fullt hus på Slakthuset med Baltic Battle så öppnas Wollmar Yxkullsgatan för Poolparty. På med badbrallor, FlipFlops och träna inför vinterns sol och bad-semester med öl, bad och hångel! Dj är inte utannonserad, men musik blir det.
För er som fick blodad tand av Slakthusområdet kan vi tipsa om att Tele 2 Arena och klubblokalen Solidaritet firar ett år genom att ta in gayvänliga partyklubben Monday Bar som med festkonceptet Tillsammans gör en magisk dansnatt där Paul Oakenfold är huvud-DJ. Tre golv i en mixad fest där dans och säkert även hashtaggande och Instagrammande, för säkerhets skull, är de centrala sysselsättningarna.
I Göteborg och Malmö är det BeeBar som är den självklara förfestarplatsen där det i Göteborgs är utannonserat att Micke Hjernestam är Dj och i Malmö att Babushka Karaoke klubb kommer igång vid 19. I Stockholm är det Side Track, Torget, By Adam och nya spännande Secret Garden som håller förfesten och den gayosande middagen levande! Stötta våra gaybarer och klubbar genom att gå ut! Lyft blicken från mobiltelefonen och lämna hemmets trygga härd i alla fall en kväll i veckan!