– Martin Miss Inga Johansson om drugbingosuccén på Södra Teatern

Så, vad händer under drugbingon?
– Vi börjar eftermiddagen med att servera en klassisk Afternoon Tea-fika. Allt är färskt och hemlagat här på Södra teatern. Traditionellt som scones, marmelader, snittar (skagenröra och cucumber) samt små ljuvliga bakverk som Södrans konditor Patrik bakat. Tea & kaffe samt själva spelbrickan ingår i priset. Bakom skivspelarna kommer man under säsongen skåda alltifrån ”Stockholmskända DJ´s och klubbkollektiv” till folkkära artister. Stämningen beskrivs bäst som 100% fest och de allra flesta av gästerna tar ett gyllene tillfället i akt att dagsfylla sig lite.
– Klockan 16.00 gör mitt alter ego Miss ”Dragloket” Inga entré. Efter lite gaffel förklarar hen efter bästa förmåga hur själva bingon kommer att gå till. Dessutom bjuder vi på Karl of Sweden. Den långa hunken tar av sig helt näck varje vecka till både kvinnorna och gaysens stora jubel.

Det låter som upplagt för bra stämning!
– Ja, publikstödet som jag har haft dessa två veckor är för mig helt överväldigande. Bingo + Miss Inga passade tydligen varandra som handen i handsken. Jag har skitsvårt för att ta emot komplimanger, men jag märker ju själv av att stämningen är på topp. Och det är nästan oroväckande roligt att få vara en bingotant.

Vad kan man vinna?
– Priserna är åtminstone i bingosamanhang väldigt bra från vad jag har förstått. Vi har bytt ut de traditionella vinsterna. Så den klassiska vinsten på ett halvt kilo kaffe är nu utbytt till en elegant skinnväska designad av modeföretaget Ljung. Den går loss på 3999 kr i butiken. Vi har även en jacka från Mouli för nästan 5000 kr. Vidare finns det presentkort på ansiktsbehandlingar, PT-timmar och klipp & färg av Fredrik Karlsson på fabulösa frisörsalongen F & M. Dom ”sämsta” priserna har ett värde på runt 600 kr.

Ni har blivit omskrivna av bland annat DN, så nu ökar väl trycket? Finns det platser kvar?
– Hela säsongen som sträcker sig till mitten av juni är nästintill fullbokad. Det finns bara några ströplatser kvar här och där. Då utökade dessutom biljettkassan med fyra extra datum i början av veckan, men jag tror fasiken att även de platserna är slutsålda med. MEN med det sagt håller vi alltid tjugotalet sittplatser till våra drop in-gäster. Så häng på låset! Det finns dessutom en hel del ståbord med barstolar samt platser kring både våra två barer som är bemannade.

Du är tydligen i ditt esse och man kan råka illa ut om man har sittplats?
– Man kan lätt hamna i min skottlinje om man sitter lite för nära mig. Det kan lätt bli lite rått och mörkt. Och bingon är barnförbjuden. Det mesta som sägs och görs lämpar sig icke för små barn eller humorlösa.

Vem är din drömgäst på drugbingon?
Zlatan. I love him! Och Leila K. Den sistnämnda hade förmodligen skapat ännu mer kaos och dekadens än vad vi redan har här på lördagseftermiddagarna.