Berätta om låten!
Flera meter under marken är en låt om känslan av att ha en person i ditt liv som du tycker utomjordiskt mycket om – och då spelar inget annat någon roll. Livet kanske pissar på dig eller så är vardagen bara jävligt trist, men så fort den där personen poppar upp i skallen blir allting bra.

Handlar låten om en särskild person?
– Min familj alltid funnits där. Alltid stått vid min sida. För varje år så ökar dessutom det positiva bemötandet jag får. Fler som är snälla och säger att dom blir glada när dom ser mig, fler som tycker jag är modig som står emot, fler som säger att jag har fina kläder. Det ger sjukt mycket kraft. Oavsett hot, hat och spott så väger det hela tiden över.

Du har mobbats och fått utstå gliringar för vem du är, vad får du styrkan ifrån att fortsätta?
– Jag var tidig med att gå min egen väg. Ungefär samtidigt som jag blev mer och mer ensam och utanför började jag hitta mina egna vägar. Ju mer folk spottade ju mer tog jag ut svängarna. Plötsligt kändes det som om deras hat matade min själ och fantasi så att jag kunde växa och få kraft. Som att jag kunde bli till typ en enhörning. Man kan ju aldrig förändra det som hänt så då försöker jag använda det till något bra istället. När jag är arg, ledsen, ensam, sviken så gör jag konst av det och det är oftast då det blir som bäst. Det är då du kan skriva nåt som någon annan sen också känner, förstår och kan ta till sig av.

Vad inspirerar dig musikaliskt?
– Musikaliskt inspireras jag mycket av intryck från platser och personer. För mig har alltid dofter varit viktigt, det bygger jag mycket texter och melodier på. Sen älskar jag att dansa, typ mer än något annat. Jag vill att du ska kunna hoppa och snurra och dansa till mina låtar! Jag hatar klassiska låtmallar och gillar att gå på spontana uppenbarelser som oftast leder till mina finaste rader.

Din regnbågsprofil är tydlig i bilder, har du alltid varit rak med vem du är?
– Jag går alltid in med allt jag har i saker, oavsett om det är kärlek eller musik eller en tv-serie. Så jag kommer aldrig låta samhället, förtryck, normer och idioter stå i vägen för att jag ska få vara precis den jag vill vara. Och det är ju det jag vill förmedla. Att alla ska få vara det de vill vara.

Lyssna på Flera meter under marken:

Album

Singel