Emma och Jenny längtar efter Svensson-livet

Emma och Jenny

► Följ oss på Instagram, QXSE, för de snyggaste hbtq-bilderna.

Emma är 24 år och bor i en liten stad som heter Sandarne i Hälsingland. Under många år levde hon i ett hetero-förhållande och har totalt tre barn. Efter graviditeten spenderade hon mycket tid i hemmet, det var då som Jenny, 26 år, kom in i hennes liv.

► Följ oss på Facebook för att diskutera det senaste inom hbtq-världen.

– Jenny var en barndomsvän till min dåvarande man, vi spenderade mycket tid ihop, drack kaffe och pratade. En dag berättade Jenny att hon hade känslor för mig, och jag hade ju känslor för henne också, så det fick bli så, jag lämnade min man, säger Emma.

Emma och Jenny

– Jag hade inte så mycket tankar på att det var en tjej jag föll för, det föll sig ganska naturligt.

– Mina barn är så vana vid Jenny, hon var redan en del av deras liv innan vi blev ihop, så de har aldrig tyckt att det varit konstigt att hon är med mig.

Vad gör ni för att hålla romansen vid liv?
– Vi går på bio, eller lagar mat hemma. Det kanske inte låter som så stora grejer, men vardagsromantiken är viktig den också.

Ska ni göra något speciellt på Alla hjärtans dag?
– Det blir kanske en hotellnatt för oss två, sen tycker inte vi att Alla hjärtans dag är så viktig, utan vi uppskattar varandra i vardagen hela tiden.

Emma och Jenny bor nu i en lägenhet tillsammans med barnen, men den första mars ska de ta steget och flytta till hus.

– Vi bor ju två vuxna och tre barn på 62 kvadratmeter i dag, så vi ser bara fördelar med att bo i hus. Vi gillar att klippa gräs och skotta snö, så vi tycker bara det ska bli skönt att komma från lägenheten. Vi har planer på att måla och tapetsera om, det kommer bli mycket pysslande.

Skulle det vara korrekt att säga att ni vill leva ett riktigt Svensson-liv?
– Ja men absolut, jag längtar efter att barnen kan leka utomhus, och att vi kan grilla till sommaren. Jenny har redan gått in i en föräldraroll och det kan annars vara svårt att begära av någon man träffar.

Hur har ditt liv förändrats sedan du träffade Jenny?
– Alltså det har förändrats jättemycket, jag känner att jag växt så mycket som person. Jag kände hela tiden att något var annorlunda med mig, men jag kunde inte sätta fingret på vad det var. Det är inte viktigt för mig att kunna kalla mig lesbisk, men det är skönt att fatta vad grejen var hela tiden.

Hur ser du på er framtid, giftermål?
– Vi är förlovade och förhoppningsvis gifter vi oss i år, vi vill ha ett personligt bröllop, kanske på landet, i en lada, vi får se.

Vill du tips på presenter? Kolla in QX-shop till Alla hjärtans dag.

Läs också:Amanda bor 25 mil från Carola – ”Aldrig upplevt en sån kärlek”