– Detta har varit en lång men fantastiskt kul process för oss, berättar Jon Voss, chefredaktör för QX.se. Vår ambition har varit att vi skall skapa en grund för att kunna utvecklas vidare på Internet. Detta är början på en helt ny era för QX Förlag.
QX.se har tagits fram såväl tekniskt som formmässigt av Jörgen Isaksson på QX. Den nya sajten ökar möjligheterna att presentera olika sorters nyheter och underhållning på ett mer läsvärt sätt.
– Detta är en kostym som vi nu kan växa i, säger Jon Voss. Vi är långt ifrån färdiga utan nu fortsätter vi att ta fram nya sätt att presentera nyheter, information och underhållning på.

QX.se har idag en lång rad redaktionella medarbetare. Förutom Jon Voss skriver tidningen QX redaktörer Ronny Larsson, Magda Gad och tidningens chefredaktör Anders Öhrman även för QX.se. Bland fasta frilansmedarbetare finns Anders Andersson från Malmö, Sara Lövestam, Facundo Unia, Anders Backlund, Ken Olausson, Barbara Schmelz i Berlin, Krizz Dee Light i Göteborg liksom frilansfotografer som Christian Hagwarth, Ola Hassbring och JMF i Köpenhamn.
– Vi kommer nu ytterligare satsa på frilansmedverkan för att vara den plats på Internet dit alla kan vända sig för att få en unik information om vår värld, såväl när det gäller nöje som kultur, debatt och politik, säger Jon Voss.
I och med att QX.se nu får en ny form så läggs Corky.se ned. Materialet från den sidan flyttas inom kort över till QX.se.
– Vi kommer nu steg för steg bygga ut QX.se och skapa olika avdelningar för sajten. Exakt hur alla dessa kommer att se ut är ännu inte klart, utan får utvecklas i samspel med läsarna, säger Jon Voss.

En annan satsning som nu släpps är QX GayMap som tagits fram av QX medarbetare Filip Mican och Jörgen Isaksson. Hittills har gay och hbt-inritktade aktiviteter listats i QX Guide. Listningen har skett på svenska och engelska. När nu guiden blir QX GayMap så finns denna funktion kvar. I GayMap finns allt som händer på hemorten listat.
– QX GayMap tar nu steget vidare och inkluderar städer och semesterorter världen över och inbjuder aktörer där att berätta om vad man har att erbjuda gayturister, säger Jon Voss.
Dessutom kommer nu guiden att publiceras på sex olika språk. Förutom svenska och engelska, kan den läsas på danska, finska, norska och tyska.
– Det gör att turister som besöker oss nu kan få information om vad som sker på sitt eget språk, berättar Jon Voss.
– Vi tycker helt enkelt att gay- och queervärlden är så oerhört spännande och har en enorm bredd, säger Jon Voss. Men jag ser också att det finns en barriär mellan olika länder, till och med mellan våra egna grannländer. Genom att guida på det egna språket hoppas vi bidra till ökat intresse för allt det som faktiskt sker i vårt närområde.

QX GayMap kommer successivt att byggas ut i takt med att arrangörer lägger in sin information och nya länder och städer kommer till.
Vid starten har Qruiser-klubbar kopplats till sidor om länder, städer och även arrangemang. Som inloggad på Qruiser kan man genom klubbarna få mer information och dela med sig av det man själv vet. Dessutom uppmanas de som vill dela med sig att sända in information direkt till redaktionen.
– Vi hoppas på våra läsares aktiva medverkan, säger Jon Voss. Inget slår den information som vanliga besökare kan ge andra läsare.
– Vi är ett resande släkte och nu är det hög tid att detta även syns på nordiska hbt-sajter.

QX.se är Sveriges näst största Magasins-sajt enligt undersökningsföretaget Vassa eggen. Vecka 10 2008 besöktes sajten av 100 017 unika Webbläsare, dvs det program du surfar på Internet med.
– Det gör oss närmast helt unika bland internationell gaymedia, säger Jon Voss. Motsvarande över 1% av Sveriges befolkning besöker oss en vanlig vecka. Jag tror knappt att någon gaysajt slår den besöksiffran. Trots detta är vi inte nöjda. Vi vill öka trafiken till oss och ytterligare få våra besökare att surfa runt på sajten.

QX Förlag ger ut månadstidningen QX, nyhetssajten QX.se, communityt Qruiser med 104 000 aktiva medlemmar. Vi ger även ut GayMap Stockholm, en tryckt turistkarta på engelska och vi presenterar varje år QX GayGala. QX Förlag är även samarbetspart med Föreningen Stockholm Pride i arbetet med att knyta affärssamarbeten med gayvänliga företag.