Om en vecka är det val till riksdags, landsting och kommun. På Mälarpaviljongen är det vid tretiden idag den sista valdebatten mellan partierna. Temat för debatten är ”Hur gör vi Sverige öppet, solidariskt och välkomnande? Vad är de viktigaste hbtq-frågorna i åren som kommer?”
Till debatten som leds av RFSLs förbundsordförande Ulrika Westerlund är alla partier i Stockholm fullmäktige liksom Feministiskt initiativ och Piratpartiet inbjudna. Till debatten kommer de två största hbt-politiska organisationernas förbundsordföranden, Öppna moderaters Fredrik Saweståhl och HBT Socialdemokraternas Sören Juvas. Feministiskt initiativs språkrör och andranamnet på riksdagslistan, Sissela Nordling Blanco och Piratpartiets partiordförande Anna Troberg är med liksom Hanna Björklund från Centern och ordförande för dess HBT-nätverk och Helena Leander från Miljöpartiet som är talespersonen i HBTQ-frågor.
På plats finns även Erik Slottner toppkandidat och affischnamn för Kristdemokraterna i Stockholm. Folkpartiet representeras av Mats Nordström från HBT-Liberalernas styrelse och Tobias Johansson kommer från HBTQ-Vänstern.
Innan partidebatten, vid 14.45, tar Jonas Gardell och Kajsa Bergqvist emot de pengar som samlats in till Regnbågsfonden via Bea Szenfelds och Fredrik Robertssons konstprojekt Gay War Troopers liksom det som samlats in under sommaren på Mälarpaviljongen.
Redan vid lunch visas trädgården och det blir under dagen underhållning av Matilda Mörk Jazzband.
Och ja – det blir sol hela dagen!