– Sverige ska vara världens bästa HBT-land. Alla ska känna en trygghet att älska vem de vill och vara öppna med sin identitet. För att det ska bli verklighet behöver vi särskilda insatser för HBT-personer med utrikes bakgrund och hbt-kompetensen förstärkas. HBT-personers rättigheter är mänskliga rättigheter och de ska gälla alla oavsett etnicitet, religion eller bakgrund, säger hbt-minister Erik Ullenhag (fp).
Så förklaras att Regeringskansliet i veckan som gick delade ut 200 000 kronor till RFSL för ”att främja lika rättigheter och möjligheter för hbt-personer med utländsk bakgrund.”
Pengarna skall, meddelas det, användas tillsammans med organisationerna Homan, Rainbowtastic och RFSL:s Newcomerverksamhet.
Dessutom betalas 100 000 kronor till Sveriges Kommuner och Landsting (SKL)för att de aktivt skall arbeta med att sprida information om regeringens hbt-strategi till kommuner, landsting och regioner. Vad som händer med pengarna till SKL om det blir regeringsskifte framgår inte i pressmeddelandet.

Även Socialdemokraterna gjorde tidigare i valrörelsen ett utspel där man utlovade 3 miljoner extra i ett generellt stöd till hbtq-rörelsen om man får makten efter söndagens val.