Restaurangerna och barerna BeeBar i Malmö och Göteborg la i samband med Världsaidsdagen in 50 000 kronor till Musikhjälpen som i år samlar in pengar til kampen mot aids. På barerna kommer man dessutom att ha aktiviteter hela december för att få in mer pengar till kampanjen som i år fokuseras till Uppsala där man mellan kvällen den 8 december till den 14 december har sin ”bur” igång med livesändningar.
– Vi är glada att ha möjligheten att ge ett större bidrag till bekämpningen av HIV i världen, säger BeeBars Ulf Olsson i samband med beslutet att skänka pengar till kampanjen där de 50 000 kronorna redan är insatta på Musikhjälpens konto och det på restaurangerna under månaden kommer att finnas ”snälla sparelefanter” för gäster att lägga slantar i!
– Vi på Bee har alla tidigare år fokuserat på den 1 december, men nu tar vi tillfället i akt att ge det där lilla extra. Vi hoppas vårt initiativ skall få fler att agera, för vår gåva blir ju bara en droppe i havet, säger Ulf Olsson som även berättar att hans och medägaren Sten Gustavsson har som en av sina grundpelare i affärsidén ”att förändra världen”.
– Detta kan ses som ett sådant steg, jämte mångfaldsfrågor och allas lika rätt till ett dräglig, eget liv, avslutar Olsson.
Mingelbilderna från lördagen den 29 december på BeeBar i Malmö kommer från restaurangens egen Adon, tillika bloggare på Qruiser.



Insamlingen till Musikhjälpen pågår hela december månad och står öppen för alla genom Radiohjälpens giro 90 1950-6 ”Musikhjälpen”.