När de omåttligt populära tidigare förbundsordförande Ulrika Westerlund och vice förbundsordförande Christian Antoni Möllerop hyllades på RFSLs vårfest i Kulturhuset på onsdagskvällen samlades politiker, personal och representanter för samarbetsorganisationer för en enig hyllningskör.
På plats syntes bland annat Liberalernas riksdagsledamöter Birgitta Ohlsson och Robert Hannah, Vänsterpartiets partiordförande Jonas Sjöstedt och HBTQ-ansvarige Hans Linde och socialdemokraternas biträdande partisekreterare Katarina Berggren och Demokratiminister Alice Bah Kuhnke (mp).
Här fanns HBT-liberaler, Öppna Moderater, HBTSocialdemokrater, Stockholm Pride på plats och såklart RFSU med Katarina Ljungros liksom Feministiskt initiativs Stockholmspolitiker Sissela Nordling Blanco. Personalen på RFSL och aktivister från en lång rad organisationer var med och alla ville de hylla de två RFSL-ledarna som efter sex år nu lämnar över till Frida Sandegård och Magnus Kolsjö.
Budskapet var tydligt: trots stora framgångar, inte minst kring avskaffandet av tvångssteriliseringen så finns mycket kvar att göra i såväl politiska förändringar som påverkansarbete.
Presenter? Jo visst det kom blommor en masse. Och de närvarande uppmanades att tacka genom att ge stöd till RFSLs Insamlingsstiftelse. Öppen för alla som villa tacka för de sex årens slit!
Mer info om hur du kan stötta ser du här
Efter vårfesten tog sig de mest nöjeslystna två kvarter ner till Kungsträdgården där Stockholm Pride och Richard Rille Hante bjöd på ESC-fest som senare gick över i stort bjudkalas med Navid Kabiri på Operaterrassen. Är det Pride redan nu?