Nyheter juli 1998



Till vänster: Alexander Bard och Jens Crusenborg. Vänster ytterst: Calle Norlén och Claes Blom. Nedan: Mark & Jonas tilsammans med Henrik Jonsson från Z-TV, Mian Lodalen med Louise Boije af Gennäs, Fotografen Peter Knutson

Fredagen den 17 jul
[ingress]EuroPride hade tjuvstart igår med stor Bitch Girl Club fest på Kolingsborg. Nästa stora tjejfest blir på torsdag på Heaven och på lördag har Bitch party i idrottshallen Eriksdal.[/ingress]
Kulturen fick sin tjuvstart igår också. Peter Knutsons utställning -Ögonblick – öppnade på Lido. Ett femtontal av hans bilder på samkönade kärlekspar visades i teaterns foajé.
Cider, geléhjärtan och minglande folk kunde se såväl tidigare publicerade bilder, som helt nya. Knutson hyllar kärleken i ett bildspråk som är enkelt och rakt. Du kan se den under Hela EuroPride i Lidos foajé.

Den inofficiella invigningen blev annars hemma hos skribenten Calle Norlén i hans fantastiska lägenhet i Vasastan.
Här samlades hela homoeliten och en osannolik samling vackra unga män.
– Var hittar han alla snygga killar, var den stående kommentaren under kvällen.
Här minglade Jonas Gardell och Mark Levengood med Henrik Jonsson från Z-TV.
När skvallerpressen som hetast spekulerade i att Jonas och Mark skulle skiljas, så utpekades Henrik som Marks nya pojkvän. Sagt och gjort. Jonas, Mark och Henrik ställde upp framför kameran för att ge oss beviset – Mark och Henrik är inte ihop – sanningen är att det rör sig om en trekant… eller kanske till och med en fyrkant för Alice Bah är naturligtvis också med!!!
Ett annat tungt skvaller från festen är att Louise Boije af Gennäs och Mian Lodalen är tillsammans igen – vi har bildbeviset!!!
Ännu mer sanningsenligt skvaller från den inofficiella invigningen är att det nog finns djup kärlek mellan värden Calle Norlén och Amelias redaktionschef Claes Blom.
Om Christer Lindarw, Rikard Wolff, Ulrich Bermsjö och alla andra sköna minglare har vi inget skvaller att ge – vi blev helt enkelt för glada i hatten för att hänga med i svängarna.
Alexander Bard däremot hittade Jens Crusenborg från galagaysyntgruppen Octavo och vi lyckades i ögonvrån se hur Alexander och Jonas Gardell var i samspråk. Troligen talade de om den artikeln Alexander Bard skrev i Dagens Nyheter, där han gick till hårt angrepp på de svenska gayartisterna. Jonas meddelade att han inte tagit illa upp.
Stackars Hänt Extar och Se & Hör – som inte fick snika in med en kamera eller trovärdiga skvallerreportrar.
Jon Voss – som inte är att lita på vad gäller kändisskvaller.



Måndag 20/7 2009
[ingress]QX PartyFactory startade med en dundersuccé! Kring 300 gäster kom till en cocktail för att inleda sex dagars festande. Där minglade Såväl kändisar som QX-journalister och annonsörer. De fick bubbel, brännvin och öl och tugga på chokladtårta och jordgubbar.[/ingress]
Vid tiotiden startade så festen och kring 1700 personer kunde få sitt livs upplevelse. Cunigunda gjorde bland annat sin undersköna version av Havana Gila och naturligtvis följdes det av att DJ Emil Hellman spelade Dana International.
Gäster på Cunigundas scen var David och Martin Stenmarck, den senare vald till Sveriges sexigaste karl 1998 av QX egen jury, som sjöng en duett. Kayo var på scen igen efter sin succé i USA. Och så naturligtvis kvällens totala chock:
Plötsligt sitter Christer Lindarw som Madonna klädd i en svart klänning som täckte hela scenen. Framför henne står en naken man med ögonbindel. Madonnas ”Frosen” går igång och Christer börjar dra dra upp klänningen.
Därunder ligger 20 nakna karlar – och vi talar karlar just nu. Inte en tråd på kroppen och de gör allt för att kyssa Lindarws kropp. Lindarw själv var naturligtvis över sig av upphetsning! Precis som publiken som inte ville sluta jubla efter inhoppet!
Nu har vi satt nivån på EuroPrides fester!
Christer Lindarw är tillbaks med hela After Dark på torsdag. På Fredag kommer helt fantastiska Baron von Bulldog med sin timmesvisning där bland annat superdiscodivan Tina Charles uppträder.
Var du inte på Münchenbryggeriet igår? Gör inte om det misstaget. Varje kväll kommer bli fullkomligt galen!





Homolulus Ulrich Bermsjö träffade festivalens hustransa Mrs Green i solskenet. -Vi är bara vänner, kommenterade de.

Seminarierna under EuroPride har varit mer än många. De flesta hålls på Södermalmsskolan vid Mariatorget i Stockholm. Där diskuterar man homopolitik från 10.00 på morgonen till 19.00 på kvällen.

Ett av de seminarier som media har varit medst nyfinkna på var det där RFSL presenterade sin kartläggning av hur homovänliga de svenska riksdagsmännen är.
Arrangörerna hade helt missbedömt mediaintresset och ett femtiotal journalister fick trängas i den lilla föreläsningssalen för trettio personer. Lite mindre mediahysteri var det när Sveriges mest homovänliga riksdagsman, folkpartisten Barbro Westerholm, var på plats på seminariecentret för att tala om den homosexuella familjen. Westerholm kan dessutom glädja sig åt att att ett åttiotal svenska gayjournalister har utnämnt henne till århundradets mest gayvänliga heterosexuella person i festivaltidningen Pride Magazine.

RFSLs sammanställning visar hur riksdagsmännen agerar i frågor som rör bögar, bisexuella och lesbiska och samtliga riksdagsmän som varit med och fattat beslut har betygsatts. Efter Westholm toppades listan av miljöpartisten Yvonne Ruwaida på andra plats och vänsterpartisten Tanja Linderborg som trea.

Föga förvånande innehas bottenplatserna av kristdemokrater. Mest negativ är Tuve Skånberg, Chatrine Pålsson och Holger Gustafsson från kd. Moderaten My Persson (Göteborg) ligger sämst till i sitt parti, som totalt sett delar bottenplatsen med kristdemokraterna.

Även flera socialdemokrater hamnar långt ner på listan. En lång rad socialdemokratiska ledamöter hamnar på betyget -7, jemfört med Barbro Westerholms 34 och Tuve Skånbergs -10.

Under tisdagen hölls även ett seminarium om förebyggande arbete för att stoppa våldet mot homosexuella. Poliser från den australiska delstaten New South Wales deltog och berättade bland annat för seminariedeltagarna, av vilka flera kom från svenska polismydigheten, att man på varje polisstation har en polis som har ansvar för kontakterna med homosexuella.

Barbro Westerholm framför Siv Lexanders konstverk. Lexander är en av de som ställer ut konst på Södermalmsskolan.