– Jag ville egentligen bara omfamna vem jag är och på vägen ge andra inspiration. Att en ung kille med invandrarbakgrund kommer ut är fortfarande en grej, och då behövs det fler förebilder som berättar sin historia.
Trots att Fabian Maamari sedan tonåren varit öppen mot sin familj med att han är bög så visste inte de flesta i hans bekantskapskrets hur det låg till. Han, som alltid uppmuntrade andra att vara sig själva och följa sitt hjärta, levde inte som han lärde.
Men när han en natt drömde att världen var emot bögar och att alla som kände någon homosexuell skulle tvingas ange dem så såg han det som ett tecken på att komma ut.
– Det gav mig en realitycheck. Jag kände att jag var tvungen att berätta hur jag haft det, och därmed ge inspiration till andra. Vi har det ju så bra här i Sverige och kan leva öppet och jag har ju bara positiva upplevelser av att komma ut till familj och nära vänner. Varför inte dela med mig av det så att andra kan inspireras? Jag ville inte ljuga längre.
Reaktionerna blev enbart positiva, förutom två killar som skrev att det var dags att byta nationalitet. De hade precis som Fabian libanesiskt ursprung.
– Mitt libanesiska ursprung i kombination med att jag är gay är ju det stora, och jag har fått så många reaktioner från invandrarkillar som inte vågar komma ut av rädsla för hur familjen ska reagera. Men om jag har haft tur och har en fantastisk familj så kanske fler har det. Det är kanske inte så farligt som man tror. Det här är ju det bästa jag gjort.

Läs mer om vilka råd Fabian vill ge andra som inte har kommit ut och om alla förslag som kommit efter att han berättat att han är gay…

FABIANS BLOGG