Lena Berglund och jag ses på nyöppnade NAP@opris som ligger vägg i vägg med Bakfickan i Café Operas hus. Lena anlitades av ägartrion Nina, Anders och Pelle (NAP) för att inreda restaurangen, och i januari var det premiär. Lena berättar om hur hon tänkt med allt från det knallgröna sammetstyget på sofforna och papegoja-tapeten i taket till färgen på väggarna som plockar upp färgen från kyrkfasaden mitt emot. Serveringsbänken i mitten av rummet har hon själv ritat.
– Jag ville skapa ett varmt vardagsrum. Det har varit ett otroligt roligt projekt och ett tajt samarbete med ägarna.
– Sen kortade jag av bardisken så vi fick plats med ett mindre bord i hörnet där ett litet sällskap kan sitta eller om man kommer hit och vill äta middag själv nån kväll.

Lena Berglund jobbar som designer och inredare. Hon har inrett allt från toaletterna på gallerian Mood i Stockholm till en park i Linköping. Just nu jobbar hon tillsammans med Lotta Voltaire med ett projekt i Västerås där de ska öppna restaurang, café och butik på 600 kvadratmeter mitt i stan.
– Det känns otroligt spännande och det kommer att bli superbra, säger hon entusiastiskt och bläddrar i mobilen för att visa bilder från det som kommer att heta Voltaire.
– Här har jag satt upp ett gäng gamla fönsterdörrar som vi hittat från Indien, De blir som ett skyltfönster bakom vår kassadisk som klätt i indisk takplåt, säger hon.
Jag tittar på mobilskärmen. Det ser otroligt häftigt ut.
– Jag gillar att hitta användningsområden till saker som de inte är tänkta för, säger Lena. Att gå omkring på en skrot, på Bauhaus, Ikea eller på nån dyr auktion och leta efter saker som jag kan använda är underbart.
Lena bor i en våning i Vasastan i Stockholm med sonen Daniel som hon har delad vårdnad om.
Förutom att vara med sonen Daniel är det bästa hon vet att vara i sin verkstad.
– Det är som att sova för mig, säger hon och skrattar. Det är där jag hittar energin. Jag älskar att tillbringa tid i min verkstad och såga, svetsa och hamra.
– Jag har tre laster i livet. Skor, handväskor och verktyg, säger hon och ler stort. Min syster skickade nyligen en bild på en motorsåg från Louis Vuitton (!) och den var helt galen. Kanske något för väggen hemma…
Det sägs att florister inte har några egna blommor hemma. Hur är det när man är designer och inredare, är det superdesignat hemma hos dig?
– Alltså, ju äldre man blir desto mindre bryr man sig tror jag, men jag vill ha det vackert omkring mig för jag jobbar ju med design. Men det är som med kläder och accessoarer, har jag råd med en gucciväska är det jättekul, men har jag inte det så går det lika bra med en plastpåse.
Och på frågan om en framtida flickvän måste dela hennes intresse för inredning och design svarar hon sanbbt.
– Nej, det viktigaste är att hon är snäll, kul och självständig. Och att hon älskar mig för den jag är.

Lena Berglund
Ålder: 55
Uppväxt: Göteborg
Bor: Stockholm
Civilstånd: Singel. Sonen Daniel och dottern Linn.
Yrke: Designer
Hemsida: www.promised.se
Aktuell med: Restaurang, café, bageri och butik i Västerås.
Tips när man ska inreda hemma: Våga färg!
Får inspiration av: Resor, människor, livet 
Gillar tapeter från: Elitis.
Möbler från: Jag älskar Børge Mogensens fina gamla skinnsoffor. 
Favoritfärg: Grön
Favoritstad: Stockholm
Tre inredningsbutiker jag gillar: Stadsmissionen, auktioner samt udda butiker både hemma och utomlands som vågar vara egna

[image id="103949" align="left"]Hela intervjun med Lena Berglund hittar du i QX aprilnummer som du gratis kan ladda ned här: