I Nacka kommun växer det så sakteliga fram små gayiga öar dit hugade kan ta paus medan man promenerar eller cyklar genom kommunen.
Sedan lång tid har Solsidan varit ett populärt utflyktsmål för badande homoherrar och när Koloni i Saltsjö Duvnäs öppnades av Jonas Sandström kunde mer påklädda dito och damer av alla de kön ta en fika eller vin-glas vid strandkanten.
Sickla Köpkvarter, som lockar med att inte bara vara en stor köplada, utan bestå av lera olika hus med allt från möbler till kläder och hantverk, gav gaysen andrum när Koloni även fanns på plats i området. Men så såldes Sandström-Koloni och vi blev rådvilla igen!
I fredags löstes denna uppenbara brist genom att gaytäta Urban Deli vid Nytorget öppnade i Sickla Köpkvarters hantverksområde. Samma koncept med saluhall och krog i ett, här på 850 kvadratmeter.
På helgerna är det special för familjer (jo såklart regnbågsdito har självklar plats) och annars satsas på After Work och mat från arla morgon till sena kväll. Närheten till Hammarby Sjöstad och smarta bussen 74 från Södermalm och tåg/massa bussar från Slussen lär göra Urban Deli Sickla till ett populärt vattenhål för innerstadsbor. Är du på besök i stan, så är Koloni och Suburban Deli en bra anledning att ta dig lite längre från Centralstation än Drottninggatan eller Gamla Stan!