Anna Högkil

Den här gången prövar hon ett nytt koncept och låter bara lyxrestaurangen vara öppen i tre veckor, från den 13 september till den fjärde oktober. Sedan stängs den för gott, oavsett hur bra det går.
– Det här är jättespännande och det lockar en ny publik, säger Anna Högkil.

Pop-up restauranger är hittills ett oprövat koncept i Sverige, men de har under en längre tid funnits utomlands, i bland annat USA och Storbritannien. Men nu får även Sverige en sådan restaurang. I tre veckor.

Tillsammans med den brittiske stjärnkocken Michael Wignall, vars restaurang The Latymer fått två stjärnor i Michelinguiden, öppnar hon restaurangen Dill på Södermalm.
– Vi ville ha ett namn som betyder samma sak på både engelska och svenska, säger Anna.

Men några dillrätter står inte på menyn, utan maten som serveras beskrivs som molekylär gourmetmat.
– Det är precis vad det låter som. Fine dining. Exklusiv mat helt enkelt. Nio rätters-meny.

Hur ska en kväll hos er kännas?
– Som magi. Stället är lite hemligt, men mycket snyggt.

Har du några fler pop-up-idéer?
– Haha! Det brukar jag ha. Men just nu har vi lagt ner mycket jobb på den här idén och vi tar det här först.

När öppnar du ett gayställe igen?
– Det vet man aldrig. Jag har funderingar, men var sak har sin tid.