För finsmakare kan berättas att Abosluts senaste version, Elyx, är tillverkad av handplockad (?) vete från Råbelöf i Skåne och är därefter blandat med ”mjukt” källvatten. Destilleringen har så gjorts i en destilleringsmaskin av koppar från 1929.
Koppar, berättas från Absolut, gör Elyx ”naturlig” och ”len”.
För de som inte är sådana finsmakare att man känner någon större skillnad på vodka och vodka är det profilen på varumärket och designen på flaskan som lockar mest!
Rysk vodka, och vodka med ryskklingande namn, har haft det jobbigt senaste tiden då Putin och hans kompisar i Duman infört den ena vansinniga anti-gaylagen efter den andra.
Här har en svensk Vodka en stor fördel vad gäller profilen i väst. För att inte säga profilen inför sina gamla trogna gay-konsumenter!
Genom Elyx tar Absolut ett steg längre än sin tidigare redan högprofilerade svansföring med konst, mode och musik! Med hjälp av svenske designern Johan Lindeberg som ny creative director, har den grymt snygga flaskan tagits fram (och vi kan därmed med glädje glömma och förlåta de fruktansvärt fula flaskorna i deras ”Unique”-serie).
Elyx har funnits i USA sedan i april och till Sverige kommer den till Systembolaget den 1 oktober.