SAS hoppas bli det första flygbolag i världen att viga ett HBT par ombord. På flight SK903, från Stockholm till New York, den 6 december i år ska ett gaypar vigas i business-klass, paret får sedan bo på exklusiva Hotel W i New York i tre nätter för att sedan flygas vidare till Los Angeles där de bor ytterligare tre nätter. Därefter flygs bröllopsparet hem – i business så klart.

– SAS har länge funderat på hur vi ska rikta oss mot HBT-marknaden på ett smart och samtidigt lättsamt sätt. Med allt fokus på Love 2010 och kronprinsessans bröllop kom jag på att vi borde bli världens första flygbolag att viga ett HBT-par i luften, säger Anders Lindström, PR director på SAS.
– Flygbolag har vigt heteropar i årtionden, men aldrig ett gay eller lesbiskt par, och med tanke att SAS representerar de tre skandinaviska länderna, som är främst i världen när det gäller HBT frågor, så känns det naturligt att vi också ska vara det första flygbolag som sprider kärlek bland dem. Vi hoppas att ha en helt gay besättning och att det är en gay eller lesbisk kapten som viger paret uppe i luften.”

Hur blir man detta bröllopspar då? Ja, man börjar med att gå in på SAS hemsida www.sas.se/love där all nödvändig information finns, sedan är det bara att plocka fram videokameran och övertyga folk om varför just du och din partner ska få vinna denna resa. För största möjliga chans att vinna rekommenderas paren att dela sin profil med så många vänner som möjligt via olika sociala medier som Facebook, Twitter och YouTube, för på SAS hemsida får folk sedan rösta fram vilket par de tycker ska vinna.

Må bästa paret vinna!