Pampigt, lyxigt och flådigt. Grand hotel är verkligen en höjdare, det känns som om jag befinner mig i ett slott. Det finns massor av blombuketter, ringar och bröllopssängar och på övervåningen hänger säkert 100 brudklänningar till ett värde av jag vet inte vad. Säkert någon miljon. Allt för att bröllopet ska bli så lyckat som möjligt.

Och där vid entrén finns tre chokladfontäner. En med ljus choklad som sipprar nedåt, en med mörk och en med vit. Och snett till höger står cupcakes. Jag vågar inte smaka än, för jag vet inte om jag kommer dissa bröllopsmässan helt, eller hylla den. Jag måste hålla mig oberoende, även om jag är stans största gottegris.

Jag är här för att undersöka om mässan är heteronormativ eller om det finns något för homopar också. Skulle ett homopar känna sig hemma här? Finns det några bilder med homosar på. Är tårtdekorationerna, ringarna och kläderna anpassade även för hbtq-personer?

Jag går fram till Profilrestaurangernas monter. Företaget serverar mat på bröllop. I montern finns en bild på ett nygift brudpar, mannen lyfter upp kvinnan i sin famn. De båda ser jätteglada ut, men det känns som man har pumpats med den här typen av bilder sedan man var liten. Och varför är det inte två kvinnor eller två män på bilden?

De är bögar och jag frågar hur de uppfattar mässan.
– Man behöver inte göra något särskilt för homosexuella. Om det är två kvinnor, två gröna eller en man och en kvinna som ska gifta sig har ingen betydelse. Vi har kommit så pass långt. Det är bara ett lyxproblem. Värre är det i arabländerna och i Afrika, säger Olle.

Johan Huumonen anser att män borde få lite större utrymme på mässan.
– Nu är det bara brudklänningar och rosa cupcakes. Det borde finnas mer saker för killar och gaykillar och mer färg och mindre stelt borde det vara, säger Johan.
– Giftermål är egentligen det värsta jag vet, kärleken är evig, men objekten varierar, säger Olle och skrattar.

Han anser att det är heteronormativt att överhuvudtaget gifta sig.

Olle presenterar mig för arrangören Ann-Christin Widinghoff (hon har gift sig tre gånger med sin man). Hon berättar att hon haft planer på att låta hela övervåningen på Grand vara regnbågsinspirerad.

Vad skulle det finnas där?
– Ja, jag skulle ta hjälp av de som är i branschen och den typen av människor.

Kommer det bli mer regnbågsinspirerat framöver?
– Det är inte omöjligt. Men man får tassa sakta framåt.

Johan Huumonen och jag konstaterar att det ändå är en viss typ av människor som gästar mässan. Och det är väldigt vitt (både kläder och personer), lite stelt och ganska heteronormativt. Jag förstår inte heller varför det bara är kvinnor som går i underkläder på catwalken? Borde inte män också ha sexiga underkläder på bröllopsnatten?