Skivan spelades in på bara en vecka och är inspirerad av Pers liv som nybliven pappa.
– Det är därför den heter Dance Of The Diaper Fairy, säger han.

Vem är Diaper Fairy?
– När vår bebis var helt nyfödd skapade vi lite olika alteregon där hemma om nätterna. Vi har Diaper Man, han tog hand om alla blöjbyten, sen var det Lacto Girl, hon stod för maten och så Diaper Fairy, en liten trans-fe som samlade upp bajsblöjorna på morgnarna. Vi inser att det låter lite suspekt, men det var ett sätt att ta sig igenom en jäkligt intensiv period.

Förra året gifte sig Per med programledaren, bloggaren och radioprofilen Kitty Jutbring och tillsammans har de dottern Nikki-Lo.

Per tycker att det är viktigt med jämställdhet i familjen och värnar om ett modernt genusperspektiv, något som knappast återspeglades i de kurser paret deltog i under graviditeten.
– Vi insåg att vi lever i en jävla heterovärld och det var inte förrän vi av en slump hamnade på en amningskurs för hbtq-föräldrar som vi äntligen kände oss hemma och passade in. Fast då slog det oss att vi ju egentligen inte alls passade in, vi var ju hetero. Det var intressant att få testa på rollen som minoritet. För första gången tvekade vi nästan inför att hålla hand.

Per och Kitty gör föräldrapodcasten ”Poddy-Lo”. Ett av deras kommande ämnen är ”regnbågsfamiljer”.
– Det är så positivt att alla kan bli föräldrar, vi ser fram emot att prata om vilka tankar, förväntningar och hinder som ryms inom just regnbågsfamiljer, säger Per.

Du beskriver dig själv som metrosexuell, vad innebär det?
– Jag älskar att sminka mig och att se ut på ett sätt som inte anses ”manligt”. De allra flesta förutsätter att jag är gay.

Hur har småbarnslivet inspirerat ditt arbete med den här skivan?
– Hade jag inte haft Nikki-Lo, så hade det här albumet inte funnits. Albumet är dedikerat till henne.

Mer om om Per:
Han har rest runt hela världen med sitt band New Tide Orquesta
Han har gjort musik till tv och film (senast Searching for Sugarman)
Han har skrivit musik till över 30 teaterföreställningar
Han vann Årets Kompositör på Manifestgalan 2013