– Tanken är att gå tillbaka som man gjorde förr, säger Jonas Norén. Ibland får man en överdos av det digitala. Jag känner ett behov av att prata med folk på riktigt, och då finns det säkert fler som känner samma sak.
Tanken med Gerilladejting är få singelkillar att träffa andra singelkillar, utan att stå med telefonen i handen. Det optimala är om känslan blir lite som en hemmafest där man plötsligt börjar prata med någon som man inte känner.
– Skillnaden är att man vet att alla är singlar och bögar, så man slipper pinsamheten att stå och ragga på värdinnans karl, skrattar Jonas.
Idén fick han och Edoardo Afonso när de började snacka om vad de skulle göra inför Alla hjärtans dag, de testade sina tankar på bekantskapskretsen och fick ett otroligt gensvar. Redan har ett 30-tal bögar anmält sig. Till helgen är första träffen och tanken är att det ska fortsätta någon gång i månaden.

– Man går in på gerilladejting.se, skriver in sina uppgifter och får en inbjudan med detaljer. Det kostar inget och man köper det man vill i baren, berättar Jonas Norén.
Han säger att det inte råder något telefonförbud men hoppas att dom som kommer vågar testa att låta den vara kvar i fickan.
– Jag hoppas dom som kommer bjuder på ett leende och trevlig attityd. Jag skulle vilja sno Bögjävlarnas slogan ”ingen pinne i röven-attityd”, men den är deras, haha.