I helgen höll det danska partiet Det Konservative Folkeparti en partistämma och partiets nyvalde ledare Søren Pape Poulsen valde då att presentera sin manlige partner Josue Medina Vasquez.
Att partiets nye ledare är homosexuell skapade rubriker i de danska dagstidningarna tidigare i år, men Pape Poulsen förhöll sig kallsinnig till uppmärksamheten och ansåg att hans homosexualitet handlade om privatlivet och inte partipolitiken.
– Det förvånar mig att det skall vara av intresse 2014 och det är förundrande att folk anser sig har rätt att få veta det, sa han bland annat till Danmarks Radio när uppgifterna om hans sexuella läggning kom fram.
Men i helgen valde han, strålande glad, att presentera sin partner Josue Medina Vasquez för dansk media.
Medina Vasquez kommer från den dominikanske repbuliken och de två möttes i USA. Medina Vasquez kom kort därpå till danska Viborg för att tala politik med Pape Poulsen
– På egne bekostnad behöver jag nog understryka, sa Søren Pape Poulsen med ett leende för att förebygga eventuella skandaler om att skattepengar kan ha använts till kärleksmöten.
– Men, fortsätter han, så under den veckan hände det som ibland händer mellan människor som fattar sympati för vandra.
Medina Vasquez presenterades även som en man med politiska erfarenheter då hans farbror är landets president.
– Och vi är bägge överens, sa han så vidare. Han är inte vänstervriden och det är inte jag heller, så det är ju fantastiskt!
Medina Vasquez är yrkesmässigt verksam i hemlandet och hand kommer enligt dansk media att tillträda en tjänst vid den dominikanska republikens ambassad i Kanada. Om nu inte kärleken gör att kosan styr mot de skandinaviska breddgraderna istället.
Det Konservative Folkeparti satt mellan 2011 till 2011 i regeringsställning tillsammans med Venstre och med stöd i Folketinget av Dansk Folkeparti. Søren Pape Poulsen är född 1971 och var till den 3 september i år borgmästare i Viborg kommun. Han tillträdde posten som partiets ordförande i augusti i år.