”Påklädd eller naken spelar ingen roll”

– Det är jättekul, jag hade inte förväntat mig den här
uppmärksamheten. Det är överväldigande, berättar han för qx.se

Det var genom en modellsida på nätet som den australiensiske fotografen Paul Smollen kontaktade honom. Fotografen som jobbar för DNA undrade om Karl Simon hade fler bilder. Karl skickade över några av de foton qx-medarbetaren Jonas Norén tagit. De blev så uppskattade att tidningen la ut bilderna på hemsidan för en omröstning om att pryda omslaget på tidningen och redan har läsarna börjat kommentera dem på sajten.

– Många av kommentarerna handlar om mitt yttre och sexigheten i bilderna . Sedan uppskattar DNAs läsare att jag ser skandinavisk ut och skiljer mig från de andra killarna. Jag har en tränad men lite mindre volym i kroppen och det är det jag tror dom gillar.

Vad är det du tror uppfattas som sexigt hos dig?
– Det handlar mycket om blicken, kroppshållningen och hur mina muskler framträder i vissa ljussättningar, men sedan också att underkläder och badbyxor refererar till det. Sen är det klart att miljön i bilden bidrar till sexigheten i bilden.Vi tog en del bilder i badmiljö och ruffa källarlokaler som kan förknippas med sexuella fantasier. Jonas och jag ville gå lite längre än vad man ser i svenska tidningar. Tidigare har jag jobbat med fotografer i USA, London och Amsterdam och där finns det färre gränser.

Vilka gränser är det du menar?

– Det är mindre jante utomlands. Här får man inte riktigt visa att man har muskler och tycka att det är kul att gå på gymmet. Min familj har uppmuntrat mig att flytta gränser, satsa och ta risker, det är så man kommer dit man vill. I mitt jobb som inköpare reser jag mycket internationellt, och jag har bott i Spanien och det gör att man får andra perspektiv.

Ok, men var går din egen gräns för vad du gör på bild?
– Det vet jag bara när jag ser bilden! Det varierar från bild till bild och vilken vinkel det är. Jag vill inte bli förknippad med hårderotik eller erotik överhuvudtaget, men sexiga bilder absolut. Att ta en bild påklädd eller naken spelar ingen roll, det handlar om sammanhanget.

Vad hoppas du att det här leder till?
– Framför allt jobb för tidningar och bilderböcker utanför Sverige. Jag har redan blivit kontaktad av under- och badklädesmärken i Australien. Men kanske ser ni mig i QX-tidingen snart…


Vad attraheras du själv av hos en kille?
– Tillit, självständighet, humor och ett sunt sätt att se på sig själv!

Dejtar du någon?
– Ja, jag har pojkvän.

Har ni funderat på att modella tillsammans?
– Han är sugen, men känner att han inte är redo för det än. Han är fotoskygg!

Här kan du hjälpa till att få Karl som omslagsgrabb


Här presenteras Karl Simon på den australiska gaytidningen DNA