Ladda ner QX november som PDF här

Störst i Europa
Loreen släppte i dagarna sin extremt efterlängtade debutplatta. Vi kände att det var dags att låta Eurovisionvinnaren på nytt pryda omslaget till QX.

”Klart man inte kan låta bli att älska Paul”
Två dagar efter att sista delen av ”Torka aldrig tårar utan handskar” sänts på SVT sitter han framför mig. Utan fjäderboa. Och utan örhänge. Och han säger inte ”Men Gud ändå” en enda gång. Han heter Simon J Berger, är 33 år och dricker sojalatte.

Lodalen träffar Henemark
Camilla Henemark har skapat rabalder i över tjugo år och de senaste veckorna har knappast varit ett undantag. Mian Lodalen har träffat henne.

Gaysnack med Jan Guillou
Jan Guillou har inte rykte om sig att vara gaykramare, utan har snarare ibland blivit anklagad för att vara homofob. Nu har han skrivit en hel roman, Dandy, där ett bögpar står i centrum. Och så har han ju en dotter som är lesbisk. Det går liksom inte ihop. QX träffade Jan för ett öppenhjärtigt samtal där han reder ut begreppen.

Ödesval i i USA
Den 6:e november går USA till ett val som av både demokrater och republikaner har kallats ett vägval för Amerika när det gäller värderingsfrågor såsom abort och HBTQ-rättigheter.

Drömmen om barn
Först ut i vår artikelserie ”Drömmen om barn” är Karin, Johanna och deras son Hugo som bor i Uppsala. Här berättar de om vägen från första dejten till att bli mammor.

En Person
”Vi tillhörde den finska församlingen, och från att jag var bebis fram till att jag var 16 gick vi till Rikets sal varje vecka, finklädda och kammade”. Möt Jonathan som är uppväxt i Jehovas Vittnen.

Dessutom: Loreen VS Petra Marklund, vilken skiva får bäst betyg? Vi träffar Sarah Dawn Finer, pratar med Sean-Magnus och kollar in HBT-filmerna på Stockholm Filmfestival. Och så visar vi en annorlunda tapet…