Ännu en gång stoppas en bild med homotema av det amerikanska kommunikationsverktyget Facebook. När två mäns kyss stoppades tidigare i vår startade en intensiv kampanj där medlemmar på sajten la upp just män som kysstes. Facebook backade även snabbt på censuren och hänvisade till att personal agerat fel.
Den nu stoppade bilden kommer från den grekiska filmen Attenberg som TriArt Film marknadsfört via sajten. En kyss mellan en man och en kvinna från filmen Tre, som bolaget tidigare puffat för via Facebook klarade sig utan problem.
Det två kvinnornas kyss möttes dock av budskapet: ”The image included in your ad is not suitable to appear on Facebook”.
– Vi är förbryllade över att den här bilden censureras, säger Eva Esseen Arndorff, vd på TriArt Film i ett pressmeddelande nu på torsdagsmorgonen.
– Facebook är visserligen ett privat företag men för många står de för yttrandefrihet och öppenhet. Vi ställer oss undrande inför vilka kriterier som använts då man väljer att inte godkänna Attenberg-bilden.