– Det är mitt första vernissage för en bild på sociala medier, berättar Elisabeth Ohlson-Wallin när QX kontaktar för att få veta mer om bilden som sedan igår spritts som en löpeld på sociala medier.
– Just nu ligger över 100 likes på Instagram, där finns också internationella arga röster, berättar hon och lägger till att på twitter så har bilden retweettas över 150 gånger
– Så på mitt cyber-vernissage var det riktigt trångt igår eftermiddag, mycket folk! Gästerna som beskådade bilden saknade dock skumpa och snittar som jag brukar bjuda på under mina vernissage!
Berätta om bladen och hur den kom till
– Jag tog bilden för två år sedan under Pride i Kungsträdgården. Mina modiga modeller och vänner Emma Broomé och Izabel Cruz Liljegren tog på sig Nikab som jag hade köpt i Rinkeby och började posera för min kamera. Vi satte oss på en bänk och jag bad dem att kyssas.
– Det blev en otroligt otäck stämning! Pride var öppet för allmänheten detta år. Stämningen bland vissa var hätsk och vi var tvungna att sluta fotografera efter ca 20 minuter. Jag har inte visat denna bild tidigare men nu tyckte jag det var läge under slöjuppropet.
– Konstverket är en hyllning till demokratin i Sverige och den lesbiska kampen i alla kulturer och religioner. Jag har också saknat denna bild i historien.

Följ Elisabeth Ohlson-Wallin på Facebook och på Twitter