Hej Daniel, vad handlar filmen om.
– Den handlar om två killar som har träffats på en fest och blir intima med varandra. Det är inte så mycket mötet som står i fokus utan hur det påverkar dem kan man säga, hur de hanterar mötet när den ena har flickvän och den andra har svårt att binda sig.

Var kom idén ifrån?
– Jag ville berätta om hur svårt det kan vara med intimitet och hur det påverkar oss. Vilka rädslor man kan ha, förväntningar man har på den andre och hur det påverkar andra relationer. Det är väldigt nutidsbaserat kan man säga.

Anthony, spelad av Henric Gustavsson och Erik, spelad av Oscar Rasmusson

Har ni någon särskild tanke med att låta det vara ett möte mellan två killar?
– Faktiskt inte. Vi har i alla fall ingen politisk tanke med det. Syftet är att berätta en vanlig kärleksberättelse, med känslan i centrum. Börjar man göra skillnader på om det ska vara kille-kille eller tjej-tjej så är det just det som blir problemet. Så politiken det spelar ju antagligen in ändå, jag fick lite frågor i manusstadiet av typen ”hur kan du berätta om att vara homosexuell utan att vara det?”

Vad svarade du då?
– Att fokus ligger på att vara kär inte på själva homosexualiteten i sig.

Hur kommer det sig att den har premiär just i Los Angeles?
– Vi har ett distributionsavtal med ett företag som heter One Cloud. De kommer premiärvisa filmen i Los Angels, och sedan försöka sälja in filmen över världen. Vi kommer även ingå i ett större paket med fyra kortfilmer från Skandinavien, som ska skickas in till Oscarsjuryn så vi kanske blir Oscarsnominerade.

Hur känns det då?
– Det känns fantastiskt kul! När man gjort klart filmen kändes det lite som ett antiklimax. Man har jobbat på något så länge. Då känns det jättekul att den nu kommer nå ut till folk. Extra roligt att den kan bli Oscarsnominerad.

När får vi se filmen i Sverige?
– Vi hoppas på att visa den på Stockholms filmfestival bland annat men har inte har inte fått svar från några svenska festivaler än men kommer få det snart. Annars så väntar vi på att se vad Oscarsjuryn säger, det påverkar ju det hela lite.

NAKEN TRAILER from Daniel Hagberg on Vimeo.