Att som medlem i kören få sitta i publiken kändes omtumlande. Längtan att själv stå på scenen blandades med upplevelsen av att kunna ta in kören som en helhet. Stockholms Gaykör visade återigen att körkonserter inte alltid är vad man förväntar sig. Här mixades humor och allvar, skratt och gråt, starka solistinsatser med riktigt bra körsång och som alltid när Stockholms Gaykör framträder så var scenografin och koreografin viktiga inslag,
Jag bjöds på en verkligt levande föreställning som vår inhyrde koreograf Marcus Iloll skapat i samspel med kören. Rikard Wolffs ”Vackra pojkar, vackra män” och “Pojken på månen” som utlämnande solonummer, Karl Gerhards ”Jazzgossen” med obetalbar koreografi, Army of Lovers ”Crucified” och “Give My Life” som lyfter taket, Laleh Pourkarims “Colors” och ”Some Die Young” känslosamt framförda och Max Martins “Ooops! I Did It Again” som en mollstämd vals är några av de 23 låtar med svenska rötter som framfördes.

Att konserten inramades av Kents “Sverige” gjorde att körens tydliga budskap gick direkt in i hjärtat. Som det står i programbladet: ”Alla våra sånger har svenska rötter och tillsammans ger de en bild av ett Sverige som är lika brett som långt! Vi har valt att samlas kring Sveriges flagga, den är en symbol för oss alla som bor här. Den äger vi alla tillsammans!”
Dirigent och musikalisk ledare är Jerry Adbo som också spelar dragspel och totalt är det 49 sångare som står på scenen. Förutom Adbos dragspel så spelar Robin Molin kontrabas, Erik Wiskari percussion och Magnus Bergman piano.
Behöver jag tala om att jag tänker se konserten även under lördagen – det tycker jag att alla ska göra!

Föreställningar lördagen den 7 juni klockan 15 och 19.
Biljetter kan köpas på Ticnet eller i dörren en timme innan föreställning.