Utropspriset ligger på 2000:- och förhoppningsvis blir det mycket mer. Tavlan, som är en oljemålning, heter ”i en människa” och är ca 30×24 cm. Michaela de la Cour är konstnären bakom, hon är även smyckesdesigner och fd medlem av Army of Lovers.

Målningen kommer att auktioneras ut via Stockholms Auktionsverk och intäkterna för konstverket kommer oavkortat att gå till RFSL:s HBT-flyktingars stödförening.
– Hbt-flyktingar har svårt att få sina asylskäl godkända trots att flera länder har lagstadgat om hårda straff för hbt-personer. Många har upplevt misshandel och trakasserier av sin omgivning men också av polismyndigheter. Många har erfarenhet av vistelser i häkten och fängelser. Hbt-personers boende på flyktingförläggningar i avvaktan beslut från Migrationsverket är också problematiskt då man tvingas leva mycket nära andra människor som inte är positivt inställda till hbt-personer. Misshandel och hot om misshandel förekommer, säger Gunilla Moshi, diakon och handläggare för migrations- och flyktingfrågor på Stockholms stiftskansli.

Vill du buda på tavlan? Klicka här!