Under förra året åkte han jorden runt som kulturkorrespondent för radion. Tidigare har han lett filmprogrammet Kino i P1 och gjort P3 Homo och P3 kultur. Han är också tidningen QX kulturpugga. Nu får han ett eget program med eget namn.
Wilsons vecka är en talkshow om kultur och nöje. Vi sammanfattar veckan som gått och guidar till de viktigaste och mest oumbärliga grejorna som inte får missas. Från början hade jag tänkt att programmet skulle vara som en matig fredagsbilaga, men för varje dag känns det som att det blir lite mer av En ding ding värld istället. Jag vill tydligen mest prata om kannibalfilm och Barry Manilow, liksom. 

Hur kommer det märkas att det är en kulturbög som leder programmet?
– Det queera läckaget går inte att täppa till. Det vet du väl. Det har dessutom visat sig att mina producenter Anna-Karin och Amanda har stor faghag-erfarenhet, så vi får se var det slutar. 

Vad vill du teasa lite extra med?
– Det mesta blir klart i sista minuten, men intervjun med dramatikern och författaren Martina Montelius är förinspelad. Hon är otroligt spännande, smart och rolig, så det tycker jag att alla ska lyssna på. Bland annat berättar hon om kulturtanternas aptit på livets goda, och hur teater faktiskt kan rädda liv. 

Vad är fredagskänsla för dig?
– Jag är världens sämsta på fredagar. Då är jag alltid helt utmattad och somnar i soffan efter ett halvt glas vin. Men förhoppningsvis skulle jag hålla mig vaken lite längre om jag kunde lyssna på ett program som mitt eget. Lördagar däremot!

Hur känns det?
– Att dra igång ett nytt program är alltid helt galet. Hundra små detaljer som folk ska prata om med poddar, signaturer, programlängder, webtexter och lösenord på Instagram. Vi kommer att ha fått kontroll på allt när det är dags för sommarlov.

Wilsons vecka sänds i P1 fredagar kl. 18.15-19.30 med start 10 april. Kan även höras – direkt och i efterhand – på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.