Berätta, vad är det för föreställning?
Gunnel och Gudrun fick själva välja vad Fruktkabarén skulle handla om så nu åker de varje söndag till en tropisk ö i Karibien och letar efter sitt favoritdjur, Snabelslidmusen, som bara lever där. De bjuder också på lite sång och dans eftersom det ändå är en kabaré.

Vad är det queera med kabarén?
– För det första spelas ju de två äldre damerna av två unga män, och för det andra handlar den om en livslång vänskapsrelation två kvinnor emellan. Kärleksrelationer är vi så vana vid att se gestaltade, men vänskap såhär stark är inte ofta vad man väljer att fokusera på i dramatiska berättelser trots att det är minst lika viktigt för oss människor. Gunnel och Gudrun existerar inte utan varandra, de kompletterar varandra och känner varandra utan och innan. En är lite gladare och en lite buttrare skulle man kunna säga. En är också väldigt lång och en är väldigt krokig.

Hur kändes det inför premiären?
– Premiären var väldigt rolig! Mycket folk och vi var så glada att Gunnel och Gudrun äntligen fick möta publiken igen efter veckor instängda i repsal. De gillar att stå i rampljuset.

Det få speltillfällen, varför?
– Familjeföreställningsidén är ett nytt koncept på Klara soppteater där Fruktkabarén är först ut! Det är lite av ett test för att se vilken publik som kommer på söndag eftermiddagar och hur det fungerar. Och hittills verkar det ju fungera toppen!

Fakta: Av och med: Daniel Nyström och Per Öhagen Plats: Klara Soppteater på Kulturhuset Stadsteatern Tid: kl 15 den 19/4 och 26/4 Pris: vuxen 100kr, barn 80kr. Juice och fruktsallad ingår