Skrivraresan blir faktiskt första gången som de populära författarna och QX-krönikörerna jobbar ihop.
– Jag har fått liknande förfrågningar förut men det kändes extra roligt att åka på en skrivarresa med Mian, där HBTQ dessutom kan vara norm, säger Sara.
– Och äntligen kommer jag att lära mig svensk grammatik! Jag kommer sitta med störst öron när Sara håller föredrag, skrattar Mian och fortsätter:
– Vi kommer att komplettera varandra väldigt bra och hela konceptet kändes väldigt kul.
Bakom idén till resan står Ingrid Hedman som driver Catalunya Travels, ett företag som fokuserar på temaresor till Katalonien och främst området Barcelona – Sitges.
På den här resan samarbetar hon med Villa Sunlight, ett pensionat som startades av svenske Mikael och hans spanske make Alphonse.
– De har ett mysigt hus med pool med havsutsikt ovanför Sitges, och maten de lagar är gudomlig, berättar Ingrid med entusiasm.

Under åtta dagar kommer ett femtontal skrivintresserade att kunna delta i aktiviteter både i huset och på vackra platser i närheten. Morgonen inleds med gympa eller yoga. Jadå, Mian har lovat att styra upp lite vattengymnastik medan Sara tar hand om kroppsövningar på land.
– Den här punkten är självklart frivillig, säger båda och tillägger att resan verkligen ska komma att utformas efter deltagarnas önskemål.
Under förmiddagen håller sedan Sara eller Mian, eller båda, föreläsning och så blir det övningar under workshops på eftermiddagen.
– Självklart finns också tid under dagen för eget skrivande. Och så kommer vi ha personlig coachning, alla som vill ha kortare samtal ska kunna få det, säger Sara.
– Bland de som hittills anmält sig finns alltifrån dem bara skriver dagbok till dem som fått en bok utgiven, fyller Ingrid i.
Mian fortsätter:
– Och man behöver verkligen inte vara på väg mot ett professionellt författarskap, det viktiga är att man vill utveckla sitt skrivande och till det hoppas vi kunna inspirera till.
Vilken är den viktigaste lärdomen ni hoppas kunna förmedla?
– Att inget är omöjligt. Alla kan inte bli framgångsrika författare men det är inte vitsen heller. Det kan vara terapeutiskt att skriva, även om det inte visas för en enda människa. Skriv mer och skriv roligt! Jag hoppas kunna entusiasmera och ge deltagarna kicken att komma igång och ta sitt skrivande på allvar, säger Mian.
Sara håller med:
– Det viktigaste för mig är att de ska få med sig känslan att komma vidare i sitt skrivande. Jag vill kunna se varje person och tänka: Vad kan den här personen göra härnäst för att utvecklas?
Kommer ni utforska området något mer?
– Ja, Sitges och Barcelona är ju klassiska gaydestinationer så det blir självklart en dag i Barcelona. Och så är ju tanken att vi ska gå ut och äta middagar ihop och fortsätta att umgås. Det är omkring 20 grader i området just då, det kommer att bli fantastiska kvällar, avslutar Ingrid.

Resan äger rum den 25 november – 2 december och bokning sker på
Catalunyatravels.com