På fredagskvällen blev det stående ovationer då Stockholms Gaykör framförde sin föreställning Kärlek & Schlager på Boulevardstaetern. Ännu ett tecken på hur den stockholmska HBTQ-kör-scenen blivit allt mer livaktig.
Föreställning speglar gayvärlden och är som en resa från mörkret och längtan efter kärlek i första akten till glädje och party i andra akten. Publiken bjuds på låtar av bland annat Lena PH, Axwell och Ingrosso, Loreen, The Ark och ett härlig Melodifestivalmedley. De fick även överraskande besök av två vackra divor. Hela föreställningen präglas av kärlek och publiken gick på fredagskvällen därifrån med stora leende på läpparna.
Under lördagen uppträder kören klockan 15 och 19 och det finns platser kvar!

För att ytterligare understryka den vibrerande hbtq-kör-scen kommer Rainbow Gospel Choir att uppträda på söndag. I Historiska muséer framför de under musikalisk ledning av Ida Hammarbacken och Serny Lilja Carpvik en hyllning till Motown med namnet ”Coming Out”. Ett namn som hämtats från en låt med Diana Ross som blev en gay anthem på sin tid.
– Att komma ut har ju en speciell betydelse för oss inom HBTQ communityn, men vi tror att människan generellt skulle må bättre om hen kunde acceptera sig själv för den hen är och inte jaga acceptans av andra, säger Joel Idén, tenor i Rainbow Gospel inför söndagens konsert.
Vi kan även förhandstipsa om att Kvinnokören Sapphonia kommer till Boulevardteatern kommande helg.