– Vi vill skapa en social fristad och ett sammanhang för unga hbtq+-personer som är nyfikna på scenkonst, säger Tobias Kralmark.

Idén till initiativet kom när de två vännerna gick och pratade om hur scenkonstvärlden ser ut i dagsläget.
– Vi började spekulera kring hur det är inom teatern, när vi kom på att de unga hbtq+-rösterna inte får säga sitt. Vi pratar gärna om dem men de får aldrig riktigt komma till tals.

Från det samtalet har projektet gått fort framåt. Intresset har varit stort men än finns det platser kvar.
– Alla vi har pratat med tycker att det är en fantastisk idé. Genom estetiska ämnen kan man förmedla det man tänker och vad man känner om världen som vi lever i vilket är jätteviktigt.

Tobias som länge varit aktiv inom scenkonsten, hoppas att det här initiativet kommer göra att unga hbtq-personer känner sig välkomna in i teatervärlden. Vilket han själv inte alltid gjort.
– Jag stöter ofta på folk inom branschen som vill att jag ska vara den stereotypa normen av en heterosexuell man. Det vill jag motverka och tala om för unga att det faktiskt inte behöver vara så. Vi regnbågspersoner har en plats inom scenkonsten i Sverige, vi måste bara ta den.

Resultatet ska bli en föreställning som visas under Malmö Pride. Hur den kommer se ut säger Tobias är omöjligt att veta, och det är det som är charmen.
– Vi har inte skrivit något manus. Meningen är inte att vi ska skapa en föreställning utifrån oss som sen unga ska lära sig. Materialet kommer att arbetas fram utifrån deltagarnas erfarenheter och hur de ser på världen.

För den som vill delta i lägret finns ett antal platser kvar. Anmälan tas emot till
[email protected]